Skupština Novog Sada usvojila završni račun za prošlu godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 11:59

Skupština Novog Sada usvojila završni račun za prošlu godinu

Skupština Novog Sada usvojila je završni račun za prošlu godinu. On pokazuje da je grad lane imao na raspolaganju 30,4 milijarde dinara, potrošeno je gotovo 88 odsto, dok je u kapitalne investicije uloženo oko 32 odsto budžeta.

Uprkos teškoj i izazovnoj prošloj godini, gradski budžet nikad ni veći, ni bolji, tvrde u gradskoj administraciji. Tekući prihodi od 22,4 milijarde dinara, značajno veći nego ranije, pokazuju snagu i perspektivu grada, kaže gradonačelnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dodajući da budžet značajno pune i velike investicije i gradilišta, kojih je u Novom Sadu sve više.

“To nam stvara mogućnost da nam obdaništa i dalje budu potpuno besplatna u gradu. To nam stvara mogućnost da ćemo u rebalnsu koji je pred nama povećati broj dece koju subvencionišemo u privatnim vrtićima. To nam stvara mogućnost da ni od jedne kapitalne investicije ne odustanemo, to nam stvara mogućnost da smo mogli da izdvojimo preko 250 miliona dinara za novu bolnicu koju grad dobija, mi iz budžeta gradskog”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Zbog teške godine za nama, opozicioni odbornici, kako kažu, imaju razumevanja, ali zameraju na realizaciji budžeta.

Završni račun pred odbornike stiže ranije nego prethodnih godina, a rebalns budžeta, kojim će biti raspoređeno više od 2 milijarde dinara iz suficita, takođe će na dnevni red ranije, već polovinom maja, kaže gradonačelnik.

A rebalansom će, između ostalog, biti obezbeđena sredstva za proširenje škola, za kulturu, putnu privredu, zatim za početak radova na izgradnji sportskog centra sa bazenom u Futogu, kao i za pokrivanje otvorenih bazena na Sajmištu, kaže Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.