Zamena dela magistralnog toplovoda u Kikindi, nakon 15 godina odlaganja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 11:56

Zamena dela magistralnog toplovoda u Kikindi, nakon 15 godina odlaganja

Javno preduzeće "Toplana" u Kikindi uveliko se priprema za grejnu sezonu. Trenutno se završava zamena dela magistralnog toplovoda. U pitanju je posao koji je zbog svoje kompleksnosti odlagan 15 godina. Pored toga, do početka sezone u planu je da se završi deo toplovoda u delu grada Mikronaselje, kao i da se ugradi novi kotao u Banatskom Velikom Selu.

Ugao ulica Miloša Velikog i Jovana Jovanović Zmaja u Kikindi do 23. avgusta biće zatvoren za saobraćaj zbog radova Javnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preduzeća "Toplana". Toplovodne cevi u tom delu šireg centra grada stare su više od trideset godina i nalaze se ispod jedne od najprometnijih raskrsnica, pa je njihova zamena odlagana više godina.

"Pre 15 godina su krenuli radovi u Ulici Miloša Velikog na zameni magistralnog voda. Ovaj deo ovde bio je i najzahtevniji u tom momentu, zato je i preskočen. Ostalo je još presecanje puta. Ove godine smo se opredelili da ipak to uradimo", kaže Dušan Marjanović, v.d. direktora "Toplane".

Radovi su počeli 3. avgusta. Kako ističu u JP "Toplana", odvijaju se predviđenom dinamikom.

"Sada trenutno se vari prva cev, druga će se završiti u predviđenom vremenskom periodu. Radovi idu po planu, tako da u nekim rokovima koji su zacrtani biće sve urađeno", ističe Nikola Linjački, inženjer za distribuciju i proizvodnju toplotne energije.

Osim trase u Ulici Miloša Velikog, do početka grejne sezone planirani su i radovi na toplovodu u delu grada Mikronaselje, kod Osnovne škole "Žarko Zrenjanin".

"Dužina trase od 60 do 70 metara, ne znamo sad precizno. Imamo u planu i da nabavimo novi kotao i da ga ugradimo u kotlarnici u Banatskom Velikom Selu", dodaje Nikola Linjački.

Investicije JP "Toplana" u protekle dve godine smanjile se broj havarija u sezoni. Tako je u grejnoj sezoni 2018/2019 bilo 25 havarija, a već u narednoj 12. Vrednost pomenutih radova je oko 20 miliona dinara, a finansiraju se iz sredstava samog preduzeća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.