MUP: Profesor glume seksualno napastvovao bar pet učenica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2021, 11:48

MUP: Profesor glume seksualno napastvovao bar pet učenica

Beogradska policija uhapsila je vlasnika škole glume u Beogradu Miroslava Miku Aleksića (68) zbog sumnje da je od 2012. do 2020. godine, u prostorijama te škole seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne, saopštio je danas MUP.

Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, one mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Aleksiću se na teret stavlja više krivičnih dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Određeno mu je zadržavanje i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, naveo je MUP.

Silovao glumicu Milenu Radulović dok je bila maloletna

Poznata glumica Milena Radulović u ispovesti koju je dala za današnje štampano izdanje "Blica" ispričala je da ju je Aleksić, dok je bila maloletna, silovao i da se to dogodilo više puta.

Ona je, kako dodaje "Blic", rekla da nije jedina, već postoji još pet devojaka, od kojih su neke i maloletne, koje su ga prijavljivale policiji za silovanje.

Zahvalnost Mileni Radulović što je smogla snage da progovori o seksualnom zlostavljanju

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izrazila je zahvalnost glumici Mileni Radulović i drugim devojkama koje su smogle hrabrosti da progovore o seksualnom zlostavljanju kojem su bile izložene u školi glume Miroslava Aleksića.

Ona je u pisanoj izjavi navela da vest o tome da su mlade devojke godinama bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj i priznatoj školi glume nikoga ne sme da ostavi ravnodušnim.

"Ispovest mlade glumice pokazuje nam koliko je seksualno nasilje prisutno u našem društvu, ali i koliko ga je teško primetiti i prijaviti, jer je perfidno i podmuklo”, rekla je Mihajlović.

Ona je, reagujući na vest o hapšenju Aleksića, vlasnika poznate škole glume, istakla da te strašne pojave treba da nas navedu da se zapitamo u kakvom društvu živimo i šta možemo da uradimo da ono bude bolje mesto za život naše dece.

“Ohrabrujem svaku ženu da nasilnika prijavi, jer nisu same u tom paklu. Tužilaštvo i druge nadležne institucije su tu da odrade svoj deo posla i drago mi je da je proces već pokrenut. Niko nije toliko moćan da za svoja sramna nedela ne odgovara", poručila je Mihajlović.

Dodala je da veruje da će primer ovih devojaka biti podstrek i drugim ženama sa sličnim iskustvom da podignu svoj glas, da nasilnici budu kažnjeni, a da mi kao roditelji i zreli ljudi pomognemo da nam deca žive u bezbednijoj i sigurnijoj sredini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva: Hvala glumici na hrabrosti da prijavi nasilnika; žene, niste same

Izvor: RTS, 17.Jan.2021

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović poručila je da vest o tome da su mlade devojke bile silovane i seksualno uznemiravane u poznatoj školi glume ne sme da nas ostavi ravnodušnim i zahvalila je glumici Mileni Radulović i drugim devojkama...

Nastavak na RTS...

Podrška stranaka i udruženja devojkama koje su prijavile Miroslava Aleksića

Izvor: N1 televizija, 17.Jan.2021

Više devojka prijavilo je za silovanje ili seksualno uznemiravanje nastavnika glume Miroslava Aleksića, a to što su progovorile naišlo je na veliku podršku u javnosti. Reagovale su i političke organizacije.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.