Zabranjen promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2019, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zabranjen promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije

Zbog sprečavanja pojave i širenja zarazne bolesti afričke kuge svinja odlučeno je da se zabrani promet mesa i proizvoda od mesa poreklom iz Mađarske i Rumunije na pijacama. Odluka o zabrani prodaje i kupovine mesa doneta je na današnjem sastanku u sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga.

Zabrana je doneta na osnovu Zakona o bezbednosti hrane i Zakona o veterinarstvu. Uzeta je u obzir i Naredba o preduzimanju mera za sprečavanje unošenja, pojave i širenja afričke kuge >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svinja u Srbiju.

"S obzirom na povećanu opasnost od unošenja ove zarazne bolesti u Srbiju sprovodiće se pojačan nadzor svih nadležnih inspekcijskih službi. Nadzor će biti obavljan na svim prodajnim mestima van poslovnog prostora, na pijacama, u svim lokalnim samoupravama u okrugu. Preduzimaće se i odgovarajuće sankcije u cilju zaštite svake opštine, a time i cele države, od pojave i širenja ove zarazne bolesti. Ova bolest može naneti ogromne štete uzgoju svinja i našoj privredi", saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

Sastanku su prisustvovali predstavnici komunalnih inspekcija svih opština sa područja Srednjobanatskog okruga. Takođe, bili su prisutni i predstavnici Policijske uprave Zrenjanin i JKP "Pijace i parkinzi" iz Zrenjanina. Šef Odseka republičke veterinarske inspekcije apelovao je da se i komunalna inspekcija, u saradnji sa drugim nadležnim službama, u okviru svojih nadležnosti, uključi u prevenciju afričke kuge svinja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.