Za nabavku opreme 16 kompanija dobilo 100 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2018, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za nabavku opreme 16 kompanija dobilo 100 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, uručio je danas ugovore u vrednosti od 100 miliona dinara, predstavnicima 16 privatnih kompanija koji su prava na sredstva ostvarili po osnovu Konkursa za kupovinu opreme u malim i srednjim privrednim društvima na teritoriji AP Vojvodine.

Pravo na bespovratna novčana sredstva, ostvarile su kompanije čije su delatnosti procenjene od značaja za razvoj AP Vojvodine, a kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << resorni sekretar Bjelić istakao, služiće za početak, povećanje ili unapređenje procesa proizvodnje u ovim kompanijama.

"Danas smo u saradnji sa Razvojnom agencijom Vojvodine, konkurentne i zdrave kompanije koje su ispunile konkursne uslove podstakli finansijskim sredstvima koja će pomoći njihovom daljem razvoju, a time i jačanju privrede u celini, što predstavalja primarni cilj Pokrajinske vlade", izjavio je Bjelić i pojasnio da će korisnici tim novcem, u iznosima od dva do deset miliona dinara, moći da pokriju i do 50 odsto nabavke opreme.

On je istakao da se dodelom današnjih subvencija završava drugi ciklus u okviru konkursne mere za podsticaj sveukupnog razvoja koji se sprovodi kroz Budžetski fond za sprovođenje mera razvojne politike Vojvodine i najavio novi Konkurs za otvaranje novih radnih mesta koji će biti raspisan u septembru.

Subvencije za bespovratno finansiranje kupovine opreme privrednih društava povezanih s realizacijom investicija predviđaju kupovinu isključivo nove opreme, čija nabavna vrednost ne može biti niža od četiri miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

16 kompanija dobilo 100 mil. RSD bespovratno

Izvor: B92, 08.Jun.2018

Novi Sad -- Predstavnicima 16 privatnih kompanija dodeljeni su ugovori vredni 100 miliona dinara na Konkursu za kupovinu opreme u MSP na teritoriji Vojvodine...Pravo na bespovratna novčana sredstva, ostvarile su kompanije čije su delatnosti procenjene od značaja za razvoj AP Vojvodine a kako je resorni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.