Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština 120 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u osam opština 120 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima osam lokalnih samouprava za sufinansiranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini radi unapređivanja životnih uslova u gradskim, prigradskim i seoskim naseljima.

Reč je o investiciji vrednoj 165 miliona dinara, dok je učešće Pokrajinske vlade 80 posto od ukupne investicije, odnosno 120 miliona dinara bespovratnih sredstava.

"Za narednu godinu planiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajna ulaganja putem konkursa koje ćemo nastaviti, ali i finansiranjem pripreme projektne dokumentacije za izgradnju velikih postrojenja za proizvodnju pitke vode i prečistače otpadnih voda u lokalnim samoupravama. Taj veliki posao realizovaćemo uz podršku predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije, realizacijom Nacionalnog investicionog plana", kazao je Mirović.

Cilj je, dodao je Mirović, da se ovo važno pitanje – pitanje snabdevanja vodom i pitanje sanitarno čiste pijaće vode— vrati u prvi plan.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević kazao je da je Pokrajinska vlada samo ove godine putem sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo potpisala ukupno 24 ugovora za koje je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 570 miliona dinara za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže.

"Odgovorno planiramo budžet i za narednu godinu, u kojoj ćemo nastaviti s još značajnijom podrškom ovoj oblasti i merama ruralnog razvoja", istakao je sekretar Radojević.

Ugovori su danas dodeljeni gradonačelnicima i predstavnicima osam opština i realizovaće se u naseljenim mestima Čurug, Kanjiža, Sonta, Nova Pazova, Mileševo, Nadalj, Debeljača i Ravnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.