Za Zapadnobački okrug stiglo novih 3.000 doza kineskih vakcina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021, 13:29

Za Zapadnobački okrug stiglo novih 3.000 doza kineskih vakcina

U Zavod za javno zdravlje Sombor dopremljeno je novih 3.000 doza “Sinofarm” vakcine, proizvedene u Kini, rekli su za RTV u Zavodu.

"Naš Zavod je za područje Zapadnobačkog okruga dobio novih 3.000 doza, što je do sada 8.760 doza vakcine proizvođača “Sinofarm”. Dom zdravlja Sombor dobio je 1.740 vakcina, a DZ Kula, DZ Apatin i DZ Odžaci dobili su po dodatnih 420 doza”, izjavila je za RTV dr Tatjana Medić, načelnica epidemiologije u Zavodu za javno zdravlje Sombor.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Epidemiološka situacija je stabilna, u nekim mestima je broj obolelih pao na dvocifren broj, dok je u nekim opštinama još uvek trocifren.

“Poslednji podaci našeg Zavoda su da je u Somboru 298 ljudi inficiranih virusom Kovid – 19, u Kuli 190, u Apatinu je 76 zaraženo, a u Odžacima 61 pacijent”, objašnjava dr Medić.

U somborskoj Opštoj bolnici “dr Radivoj Simonović” kažu za RTV da se na Odeljenju za kovid leči 22 pacijenta, a za sada niko od njih nije na mehaničkoj ventilaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.