Vulin i Benko o unapređenju vojne saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2019, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin i Benko o unapređenju vojne saradnje

Pred početak zajedničke sednice vlada Republike Srbije i Mađarske, koja se održava danas u Subotici, ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom odbrane Mađarske Tiborom Benkom.

Ministri Vulin i Benko istakli su važnost daljeg unapređenja vojno-vojne saradnje ukazujući na značaj nastavka realizacije zajedničkih vežbi "Iron cat" ("Gvozdeni mačak") i "Neighbours" ("Komšije") koje se već tradicionalno održavaju. Takođe, dogovoren je nastavak dalje saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u oblasti ABHO, vojno medicinske službe i multinacionalnih operacija, kao i razmena instruktora i različiti oblici edukacije.

Ministar Vulin je zahvalio mađarskom kolegi na njihovom značajnom učešću u Kforu i pohvalio je osposobljenost i profesionalnost mađarskih vojnika u ovoj misiji.

Ministar Benko je naglasio da ne podržavaju uspostavljanje "vojske Kosova" po sadašnjem principu već da navedeni proces treba da bude u skladu sa međunarodnim pravom i konvencijama ali i prihvatljiv za Republiku Srbiju.

Bilateralnom sastanku ministra Vulina i Benka prisustvovali su i v.d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja srpske i mađarske vojske u "Gvozdenom mačku" i "Komšijama"

Izvor: RTS, 15.Apr.2019

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se sa ministrom odbrane Mađarske Tiborom Benkom. . Aleksandar Vulin i Tibor Benko istakli su važnost daljeg unapređenja vojno-vojne saradnje ukazujući na značaj nastavka realizacije...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.