Vulin: Od Srba žele da naprave Nemce posle 2. svetskog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2021, 09:31

Vulin: Od Srba žele da naprave Nemce posle 2. svetskog rata

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da osudama za lažni genocid, Srbe pokušavaju da dovedu u poziciju Nemaca posle drugog svetskog rata.

"Zašto se donose ove besmislene rezolucije? Ako je bilo genocida u BiH, zašto ga ne bi bilo i na KiM i svuda gde su Srbi učestvovali u građanskom ratu. A ako je bilo genocida u BiH, onda se mora menjati Dejton, jer Srbi moraju biti kažnjeni, a ne da im se ostavi RS. Dakle, konačni cilj je potpuno razbijanje srpskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << faktora", izjavio je Vulin za "Večernje novosti".

On kaže da se revizija Drugog svetskog rata vodi na čitavoj planeti, a Srbija je važan deo plana.

"Dve zemlje pobednice, S S S R i Jugoslavija, razbijene su, a država krivac za rat, Nemačka, ujedinjena je i ojačana. Sada se obračun nastavlja i sa narodima koji su dobili Drugi svetski rat, Srbi i Rusi su meta. Otuda sramna izjednačavanja Hitlera i Staljina, Crvene armije i Vermahta. Umanjivanje broja srpskih žrtava u NDH, ali i zločina koje je počinio Vermaht, koji se pokušava predstaviti kao časna vojska koja nije vršila zlodela za razliku od S S, koji je kriv za sve. Istine radi, treba reći da su streljanja u Kragujevcu, Loznici, Pančevu, Beogradu, vršili upravo pripadnici Vermahta, nemačke vojske, dok su S S divizije najveći deo svog ratnog angažmana provele na prostoru S S S R", kazao je Vulin.

On ocenjuje da bi se promenila istina o svetskim ratovima, potrebno je od Srba, naroda žrtve, "napraviti narod genocida, a sa takvom istinom, komadanje Srbije, proterivanje Srba iz Hrvatske i sa KiM, bombardovanje Srba i u BiH i u SRJ, lako je opravdati."

"Srbi su istorijski narod i narod koji ima državotvornost u sebi. Našim slamanjem, nestaje i poslednji slobodni narod na Balkanu", kazao je Vulin.

Vulin: Jeremić kao devojčica

Upitan da prokomentariše incident u petka u zgradi Predsedništva Vulin je rekao da su se "Vuk Jeremić i društvo izbrukali".

"Jeremić i društvo su se izbrukali kao malo ko u srpskoj politici. Takva doza histerija i kukavičluka ne bi pristajala ni 12-to godišnjim devojčicama, a posebno ne matorim političarima", rekao je Vulin.

"Vučić im je još jednom održao lekciju iz politike, ali i muškosti. Nije uslov da budete hrabri da biste postali predsednik, ali dobro je znati da imamo predsednika koji se ne boji. Jeremić izgleda nije naučio da Vučić uradi uvek ono što Jeremić nikada ne bi očekivao, a ni smeo", kazao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova je u petak ocenio da je dolazak četvorice predstavnika Narodne stranke u Predsedništvo Srbije pokušaj da se isprovocira predsednik Srbije Aleksandar Vučića.

On je tada čestitao pripadnicima "Kobri" što su sprečili da rukovodstvo Narodne stranke predvođeno Vukom Jeremićem "dobije od predsednika Vučića ono što su zaslužili".

Znamo gde se kreće Zvicer, zagorčaću život mafiji

Ministar je poručio da će zagorčati život mafiji, nakon što je posle slovenačkog razbijen i austrijski ogranak kriminalnog "kavačkog klana", i kazao da policija ima saznanja gde se nalazi osumnjičeni za određena krivična dela Radoje Zvicer.

Zasad se iza rešetaka našao Dario Đorđević Dekster.

"Mi smo mesecima radili na Đorđeviću i njegovoj bandi. Na osnovu naših informacija, austrijske kolege su izvršile hapšenje i pronašle 10 kilograma heroina. Njegovi pomagači u Srbiji su takođe pohapšeni, a moj zadatak je da u Srbiji bude što manje kriminalnih grupa, da budu slabije organizovane, manje opasne, i posebno da što manje traju. Hoću da podzemlju u Srbiji učinim život teškim", izjavio je ministar.

Kaže da policija ima informacije o Radoju Zviceru.

"Imamo informacije o njegovom kretanju. Istraga odlično napreduje, tužilac Nenadić je zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza. U zakonskom roku bićemo spremni da izađemo sa optužnicom. Očekujem veliki broj najtežih kazni, zaslužili su da nikada ne vide sunce osim kroz rešetke", poručio je .

Prema njegovim rečima, postoje policajci koji čuvaju kriminalce.

"Do sada se o tome ćutalo, starešine nisu htele da se zameraju i tolerisale su veze policajaca i kriminalaca, čak i na najnižem nivou. To više nije moguće, proveravamo svaki navod koji povezuje naše pripadnike sa kriminalcima i svi kojima se dokaže veza biće kažnjavani do otkaza. Ovo važi za sve nivoe u MUP", jasan je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.