Vulin: Država brine o pripadnicima bezbednosnog sektora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2017, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Država brine o pripadnicima bezbednosnog sektora

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas ključeve 25 novih stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima sistema odbrane, u ulici Partizanske avijacije u Beogradu.

Uručenju ključeva na Bežanijskoj kosi su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić.

Prema rečima ministra Vulina, da bi vojska bila jaka i zadovoljna moramo da vodimo računa o poboljšanju materijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << položaja svakog našeg pripadnika.

"U vojsci se dugo čeka na rešavanje stambenog pitanja i mi ulažemo velike napore da se čekanje skrati i da svaki naš pripadnik zna da mu je budućnost izvesna ukoliko bude bio u svojoj vojsci i ukoliko bude radio, kako bi mogao da kaže da njegova država brine o njemu. Vlada Republike Srbije, po naređenju vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, je formirala radnu grupu koja će se baviti isključivo rešavanjem stambenih pitanja svih pripadnika bezbednosnog sektora. I vojska i policija i BIA imaju pravo se o njima vodi računa. Oni rade težak, možda i najteži, a sigurno najodgovorniji posao u našoj zemlji i ovo je način da im kažemo hvala", poručio je ministar odbrane.

On je dodao da će zbog toga biti pokrenut veliki proces stambenog zbrinjavanja svih naših pripadnika.

"Ovo što smo danas uradili je samo mali deo tog velikog plana koji će omogućiti da svi pripadnici bezbednosnog sektora znaju koliko ih cenimo i da njihove porodice budu zbrinute. Kada imate vojsku, policiju i BIA koja je jaka i zadovoljna onda možete da kažete da imate stabilnu, sigurnu i slobodnu zemlju koja će sama odlučivati o sebi. Ovo je način da pokažemo da će u budućnosti rešavanje stambenih pitanja biti još brže, da će ga biti sve više i da je ovo način da kažemo hvala za dugogodišnju službu", rekao je ministar Vulin.

General Diković je poručio da Vojska Srbije i njeni pripadnici u skladu sa ustavnom ulogom izvršavaju dosta specifične i teške zadatke, koji su povezani sa rizikom i koji od njih zahtevaju da uvek budu spremni da žrtvuju svoj život za ono što im je ustavom i određeno.

"Zbog toga se mora voditi posebna briga o statusu, standardu i odnosu prema tim ljudima i ovo je potvrda da menadžment u Ministarstvu odbrane, na čelu sa ministrom Vulinom, posebnu pažnju poklanjaju tom pitanju. Ovo je divan primer i takvih će sigurno biti i više u narednom periodu. Naredne godine će statusni standard pripadnika Vojske Srbije biti onakav kakav oni žele. Samo da nastavimo ovakvim tempom, a to je još jedna veća obaveza da radimo i izvršavamo svoje zadatke na najbolji mogući način. To se od nas traži a sve drugo će se obezbediti", poručio je načelnik Generalštaba Vojske Srbije.

Petar Jurošević, koji je danas dobio ključ svog novog stana u objektu broj "24", zahvalio je predsedniku Republike Vučiću, Vladi Srbije i Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije koji su priveli kraju rešavanje stambenog pitanja.

U 2017. godini završena je izgradnja objekata broj "24" i "25" na lokaciji II Mesna zajednica Bežanijska kosa u Beogradu, sa 160 stanova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Država brine o pripadnicima bezbednosnog sektora

Izvor: Blic, 19.Nov.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas ključeve 25 novih stanova aktivnim i penzionisanim pripadnicima sistema odbrane, u ulici Partizanske avijacije u Beogradu...Uručenju ključeva na Bežanijskoj kosi su prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.