Vučević: SNS zatražila mandat, vlada Srbije do kraja avgusta, početka septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 04:14

Vučević: SNS zatražila mandat, vlada Srbije do kraja avgusta, početka septembra

Na konsultacijama o formiranju Vlade predstavnici izborne liste "Aleksandar Vučić – za našu decu" zatražili su mandat za njen sastav od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je saslušao njihove stavove. Naprednjaci sa partnerima na svojoj listi najavljuju Vladu kontinuiteta koja će nastaviti sprovođenje plana "Srbija 2025", politiku regionalne stabilnosti i očuvanje nacionalnih interesa po pitanju Kosova i Metohije, na nepromenjenom spoljno-političkom kursu ka Evropskoj uniji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uz saradnju sa Kinom i Rusijom.

Na putu do formiranja izvršne vlasti, na Andrićev venac u poslednjoj rundi prvog kruga konsultacija došli su predstavnici liste predvođene Srpskom naprednom strankom, koji su od predsednika Srbije zatražili mandat za sastav Vlade. O kadrovskim rešenjima nije diskutovano, ali će, prema najavama naprednjaka, personalne promene u Nemanjinoj biti vidljive za najviše mesec i po dana.

"Mi očekujemo da parlament, odnosno, Narodna skupština Republike Srbije bude konstituisana do 3. avgusta, a Vlada onda u Ustavom i zakonima predviđenom rokovima, do 3. novembra, ali naše predviđanje je da ćemo do kraja avgusta, početkom septembra imati izabranu Vladu. Vlada će biti Vlada kontinuiteta, u smislu politike pre svega definisane kroz projekat "Srbija 2025", rekao je potpredsednik SNS-a, Miloš Vučević.

Kapital liste koja je na parlamentarnim izborima odnela ubedljivu pobedu čini osvojenih 188 mandata u republičkoj skupštini – dovoljan broj da ministarska mesta popune samostalno. Da li im je potreban partner – u SNS-u gledaju podeljeno.

"Neko je da nemamo koalicione partnere, neko je da bude koalicione Vlade. Neko je da pravimo koaliciju sa jednom strankom, neko sa drugom listom. To je prirodno", rekao je Vučević.

Partneri na zajedničkoj listi izneli su svoje stavove o aktuelnim političkim pitanjima i prioritetima buduće Vlade.

"Ako hoćemo taj cilj zarada od 900 evra i penzija negde na polovini toga, pred nama su stvarno ozbiljni zadaci i jedna ozbiljna Vlada koja mora da se uhvati u koštac sa svim tim izazovima", rekao je predsednik PUPS-a, Milan Krkobabić.

"Prioriteti su ekonomija, razvoj infrastrukture, i naravno pozicija i poboljšanje pozicije zemlje na međunarodnom planu, u svetlu pregovora oko Kosova", rekao je predsednik SDPS, Rasim Ljajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počeo sastanak u Predsedništvu: Kod Vučića naprednjaci

Izvor: B92, 21.Jul.2020

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u okviru konsultacija za formiranje nove Vlade sa predstavnicima izborne liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu"...Sastanak je počeo u 9 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je služba predsednika za saradnju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.