Predsednik: Nova zgrada RTV-a simbol pobede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2019, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik: Nova zgrada RTV-a simbol pobede

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine, a zaposlenima u pokrajinskom javnom servisu, koji su ga dočekali, poručio je da rade svoj posao normalno, a da će siledžije odgovarati pred nadležnim organima.

Vučić se zaposlenima zahvalio na dočeku i poručio im da se vrate na posao, da rade najnormalnije i da ne brinu.

"One siledžije koje nasiljem misle da mogu nešto da postignu, neće to nikada uspeti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Otvaraćemo nove fabrike, graditi nove zgrade, gradićemo sve što su uništili NATO i oni koji su došli posle NATO. Vi, na svoj posao, mirno, da gradimo zemlju, kako smo to uvek radili, a siledžije će da odgovaraju pred nadležnim organima", rekao je Vučić.

Predsedništvo SNS u ponedeljak, i o izborima

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak 25. marta, a tema će biti najaktuelnija pitanja, uključujući izbore, najavio predsednik te stranke i predsednik Srbije.

Vučić je dodao da će na tom sastanku biti reči o "mnogim stvarima", uključujući i izbore.

Predsednik Vučić je izjavio da očekuje da će za šest meseci biti završena obnova zgrade Radio-televizije Vojvodine, pre isteka roka.

"Uložili smo veliki novac, reč je o 48,4 miliona evra. Dakle oko 50 miliona evra se daje za izgradnju i opremanje RTV. Ogromna investicija", rekao je Vučić nakon što je obišao radove na obnovi zgrade.

Nije čudo, kaže on, što smo 2017. krenuli u obnovu i izgradnju RTV.

"Svim zaposlenima želim uspeha u budućnosti i za šest meseci možemo da se nađemo da vidimo impresivnu, završenu zgradu i da ljudi u Vojvodini i celoj Srbiji dobiju dobar program, po najvišim tehničkim standardima i da građani budu što zadovoljniji", rekao je Vučić

Kako je rekao, država je zadovoljna što je mogla da uloži toliki novac.

"To je i simbol naše pobede nad svim što smo prošli, i kroz NATO agresiju i rušenje svih objekata i nanošenje štete objektima RTV, kao i zbog nebrige i razaranja naši privrednih potencijala posle 2000. godine", rekao je predsednik Srbije.

Vučić ističe da je važno to što možemo, iako smo mnogo godina izgubili, da pokažemo da odgovornošću, ozbiljnošću i merama koje znače realan napredak - ne ono što će negde da piše i neko da se hvali, već bolji život, zgrade, radna mesta.

"Da u tome uspevamo. Ali, treba da budemo još marljiviji i verujem da ćemo sa ponosom pogledamo sve u oči. Sve što su neki rušili mi ćemo uskoro da obnovimo i da stvorimo mnogo toga novog", poručio je Vučić.

Srbija, kad hoće, bukvalno kao feniks iz pepela može da se podigne, poručuje Vučić.

"Sve zavisi od nas i našeg rada i energije. Uveren sam da možemo još mnogo bolje", rekao je on.

Podsetio je da će 3. maja će biti tačno 20 godina kako je zgrada RTV srušena i da će sada biti lepša čak i veća.

Radove na izgradnji, sa predsednikom su obišli predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i rukovodstvo RTV.

Prva faza radova završena, signal iz nove zgrade 25. novembra

Prva faza radova izgradnje novog sedišta vojvođanskog javnog servisa je završena, u toku je druga, a predviđeno je da radovi budu okončani 31. oktobra.

Kako je najavio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, signal će iz nove zgrade biti pušten 25.novembra.

Kamen temeljac za izgradnju nove zgrade pokrajinskog javnog servisa položen je 22. novembra 2017. godine.

Kako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima.

Iz nove zgrade emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Vučić obišao Sremsku Kamenicu: "Sve što su rušili mi ćemo obnoviti, Srbija se podiže iz pepela kao feniks!"

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obilazi danas radove na zgradi Radio-televizije Vojvodine...Predsednik se prvo zahvalio građanima, ali i zaposlenima u RTV na divnom dočeku, i uverio ih je da siledžijstvo i napadi na televizijske stanice ne smeju biti tolerisani...- Ono što je za nas...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.