Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kazahstana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 04:41

Vučić primio u oproštajnu posetu ambasadora Kazahstana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kazahstan Gabita Sizdikbekova i zahvalio mu što je, kao prvi ambasador svoje zemlje sa sedištem u Beogradu, doprineo jačanju srpsko-kazahstanske saradnje.

Predsednik Vučić je ukazao na značaj odluke predsednika Tokajeva da diplomatsko predstavništvo Kazahstana u Srbiji podigne na nivo ambasade, jer je ta zemlja, sa kojom ove godine obeležavamo 25. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa, naš važan partner na međunarodnoj političkoj sceni.

Zato je izrazio nadu da bi u godini jubileja predsednik Kazahstana mogao da poseti Srbiju, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost Kazahstanu na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem tzv. Kosova, kao i nadu da će tu podršku nastaviti da izražavaju u međunarodnim organizacijama.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno usmeriti pažnju na jačanje ekonomske i svake druge saradnje i, s tim u vezi, istakli potrebu proširenja pravno-ugovorne baze.

Predsednik Vučić je ambasadoru Sizdikbekovu poželeo mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, koju će preuzeti po povratku u svoju zemlju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.