Vučić: Iza rušenja u Savamali stoji beogradska vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Iza rušenja u Savamali stoji beogradska vlast

Mandatar za formiranje nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

"Nisam tužilaštvo ni policija, pa danas neću da govorim o detaljima, ali je nesumnjivo da iza onoga što se desilo u Savamali, a što je vrlo neprijatno, urađeno je nešto veoma loše, iza toge stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu i oni će snositi odgovornost i krivičnu i sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << druge odgovornosti", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da je siguran da je njihov motiv bio najčistiji, ali da to ne sme i ne može tako da se radi.

Upitan da li to znači da će gradonačelnik Beograda biti smenjen, Vučić je kazao da postoje različite vrste odgovornosti, da treba sačekati nadležne organe, ali da je Mali za Beograd i njega kao građanina Beograda uradio više nego bilo koji gradonačelnik do sada.

"Siniša Mali je zaslužan za 260 miliona evra manju zaduženost Beograda, što je deficit sa 21 odsto pao na šest odsto. Siniša Mali je zaslužan za pokretanje projekata i za najlepše šetalište u Evropi, što vidite najviše kranova i dizalica", dodao je on.

Vučić je rekao i da će o detaljima istrage govoriti tužilaštvo i policija.

"Nisam ni tužilaštvo ni policija, oni će da vam govore o detaljima, da li će to da urade za tri ili više dana, to je njihova stvar. Ja sam rekao ono što sam smatrao svojom obavezom", kazao je on.

Upitan kako ima saznanja o tom rušenju u Savamali, ako je ranije danas Više javno tužilaštvo navelo da "nema ništa novo", Vučić je rekao da je to "zato što zna, jer je dobio podatke od policije".

"MUP vrši istragu i tako znam da nikakvog vezivanja nije bilo..Verovatno policija nije završila svo prikupljanje, pa zato tužilaštvo nije dobilo sve", rekao je on.

Na pitanje da li prema njegovim saznanjima ima odgovornosti i u vrhu policije, Vučić je odgovorio da je siguran da policija nije ni na koji način određivala i da nije u čemu učestvovala u izvršenju dela.

"Da li ima propusta u delovanju, to je neko drugo pitanje, to nema veze sa krivično-pravnom odgovornošću", kazao je Vučić.

"Deficit u budžetu 11,3 milijardi dinara"

Vučić je izjavio da je zadovoljna što je na kraju aprila deficit u budžetu 11,3 milijarde dinara, iako je sa Međunarodnim monetarnim fondom dogovoreno da manjak bude 75,4 milijarde.

On je rekao da je značajan rast akciza od 26,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a PDV-a 10,3 odsto.

"U aprilu je prosečna plata u Srbiji prvi put premašila 400 evra i iznosila je 401 evro", istakao je Vučić i dodao da je tome doprineo rast plata u privatnom sektoru, ali da očekuje da krajem ove i napredne godine budu veće plate i u javnom sektoru.

Vučić je naveo da je u prvom kvartalu ove godine rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) iznosio 3,5 odsto i da je posebno važno što je značajan rast prerađivačke industrije 11 odsto.

332

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVOSTI SAZNAJU: Država pronašla odgovorne za rušenje u Savamali

Izvor: Večernje novosti, 08.Jun.2016

Odgovorni za rušenje objekata u Savamali su identifikovani i biće privedeni pravdi, saznaju nezvanično Novosti Odgovorni za rušenje objekata u Savamali su identifikovani i biće privedeni pravdi, saznaju nezvanično Novosti. Uskoro opširnije..

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.