Vučević sa ambasadorom Brazila o jačanju saradnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević sa ambasadorom Brazila o jačanju saradnje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Brazila u Srbiji Eduardo Botelja Barboza ocenili su danas da postoji veliki prostor za jačanje veza i u oblastima privrede, turizma i obrazovanja.

Istakli su da je manifestacija "Dani Brazila", koja se već deset godina održava u Novom Sadu, veoma važna za kulturnu razmenu i bolje međusobno upoznavanje.

Gradonačelnik je rekao da taj događaj doprinosi i lokalnoj turističkoj ponudi i da je uvek prilika za umrežavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i sinergiju različitih organizacija i ustanova, te da će mu Grad Novi Sad uvek pružiti maksimalnu podršku, saopšteno je iz gradske uprave.

Kao posebno povoljne platforme za zajedničke aktivnosti navedeni su projekti Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine, što se, kako je rečeno, već u praksi dokazalo na primeru pomenutog novosadskog samba karnevala ''Dani Brazila''.

Vučević je istakao da su za angažman na lokalnom nivou, veoma bitni plodotvorni odnosi Srbije i Brazila, i izrazio zadovoljstvo zbog političke podrške koju Brazil pruža Srbiji kada je reč o najvažnijim i najosteljivijim pitanjima.

Ambasador Barboza naglasio je da će se uskoro navršiti 80 godina od uspostavljanja zvanične diplomatske saradnje i dodao da su se dve zemlje tokom tog perioda uvek međusobno podržavale.

"Međunarodna saradnja je neizostavan faktor u procesu opšteg razvoja na putu ka humanijem društvu, i zato joj Novi Sad pridaje zasluženi značaj", naglasio je Vučević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.