Vučević obišao obnovljenu školu Ivo Lola Ribar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević obišao obnovljenu školu "Ivo Lola Ribar"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa državnim sekretarom u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Anamarijom Viček obišao je danas Osnovnu školu "Ivo Lola Ribar" gde su okončani radovi na nadogradnji objekta, renoviranju kuhinje, kao i na izgradnji novih sportskih terena u školskom dvorištu.

"Sve škole u Novom Sadu su spremne za početak nove školske godine i ukupno je 3 794 upisanih đaka prvaka u novosadskim osnovnim školama, dok je u školi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koju danas obilazimo „Ivo Lola Ribar" 115 novoupisanih učenika u prvi razred. Škola u kojoj prisustvujemo prijemu prvaka, obnovljena je i proširena zahvaljujući Ministarstvu prosvete, kao i Gradu Novom Sadu koji je prethodnih godina uložio oko 100 miliona dinara u nju", rekao je Vučević, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

On je dodao da je veoma zadovoljan što vidi da je Osnovna škola „Ivo Lola Ribar", sada proširenog kapaciteta i potpuno renovirana, i da izgleda kao moderan školski objekat, na radost đaka, ali i svih zaposlenih.

"Verujem da ćemo uskoro da uđemo u nove projekte, poput širenja dvorišta oko škole, jer se nadamo da će nam zbog sve većeg broja upisane dece postojeći kapaciteti postati nedovoljni. To bi značilo samo da naš grad raste i razvija se, a na nama je, kao Gradskoj upravi, da stvorimo najbolje uslove za to", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

On je dodao da želi "da učinimo sve da Novi Sad ne izgubi ni jedno odeljenje, da čuvamo svaku školu i da kontinuirano ulažemo u njih, ali nije suština u obnovi infastrukture, već da naša deca ostanu ovde da se školuju i da nastave da žive i rade u našem gradu i državi".

Vučević je zahvalio resornom ministarstvu na podršci za ovaj projekt i kompaniji „Univer Eksport" koja već četiri godine kupuje deo školskog pribora za prvake i time rasterećuje pritisak na kućni budžet.

"Ponosni smo što smo uspeli ove godine iz budžeta Grada da kupimo komplet udžbenika za sve đake prvake sa teritorije Novog Sada, i za to je izdvojeno 27 miliona dinara" rekao je gradonačelnik Novog Sada i poželeo prvacima da uživaju u svetu znanja, igre i druženja, u školi gde zvanično počinje njihovo obrazovanje.

Nakon obilaska novoizgrađenih učionica u nadograđenom delu škole i terena za sport, Vučević i Viček su zajedno sa direktorom škole Sašom Gajićem i predstavnicom kompanije „Univer Eksport" Oliverom Ćirković prisustvovali prijemu prvaka za školsku 2019/2020. godinu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Viček je istakla da Ministarstvo prosvete stavlja veliki naglasak na poboljšanje kvaliteta obrazovanja, kako infrastrukturno, tako i kroz ulaganja u nastavne planove i programe.

"Imamo izuzetno dobru saradnju sa Gradom Novim Sadom što pokazuju i radovi koji su uspešno izvedeni u ovoj školi. Raduje nas i podrška koja je pružena roditeljima novosadskih prvaka, koji od gradske uprave i društveno odgovorne kompanije dobijaju celokupan materijal za početak školovanja", rekla je ona i čestitala đacima polazak u prvi razred.

Nadogradnja zgrade OŠ „Ivo Lola Ribar" realizovana je u okviru Protokola o saradnji Grada Novog Sada, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Jedinice za upravljanje projektom „Istraživanje i razvoj", kojim je predviđena modernizacija škola kreditom Evropske investicione banke. Osim OŠ „Ivo Lola Ribar", u Novom Sadu su na ovaj način obnovljene i OŠ „Veljko Vlahović" i „Nikola Tesla".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.