Vučević: Nastavljamo sa pružanjem podrške za slepe i slabovide

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2018, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević: Nastavljamo sa pružanjem podrške za slepe i slabovide

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Saveza slepih Srbije i Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih, a sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i pomoćnica gradonačelnika Ljiljana Koković.

Oni su razgovarali o mnogobrojnim temama koje se tiču slepe i slabovide populacije i posebno istakli >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aspekt zapošljavanja tih lica.

Predsednik Saveza slepih Srbije Milan Stošić je rekao da je taj susret prilika da se ukaže na probleme sa kojima se slepe i slabovide osobe u Novom Sadu susreću u svakodnevnom životu, ali i na ono što je do sada postignuto da se isti prevaziđu.

Gradonačelnik je naglasio da će biti nastavljeno sa pružanjem podrške i brige za slepe i slabovide, kojom im se direktno obezbeđuje dostojanstven život i nezavisnost, kao i mogućnost zapošljavanja. Radi bezbednijeg i lakšeg samostalnog kretanja slepih i teže slabovidih osoba Grad će nastaviti akciju postavljanja zvučnih semaforskih signalizacija na najprometnijim saobraćajnicama i sa infrastrukturnim uređenjem u skladu sa potrebama slepih.

Na sastanku je zaključeno da će gradska uprava učiniti sve da pomogne u rešavanju problema sa kojima se slepi i slabovidi suočavaju i da će ih maksimalno podržati u svim oblastima, sa akcentom na adekvatno arhitektonsko uređenje i podršku sportskim aktivnostima. Tom prilikom, naglašeno je i da će Grad Novi Sad pružiti podršku šahovskoj reprezentaciji slepih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sastanak u Gradskoj kući: Gradonačelnik razgovarao sa predstavnicima Saveza slepih Srbije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2018

Pijemu prisustvovali i članovi gradskog veća..Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Saveza slepih Srbije i Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih, a sastanku su prisustvovali i član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.