Vojvođanski simfonijski orkestar upoznao najmlađe sa instrumentima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvođanski simfonijski orkestar upoznao najmlađe sa instrumentima

Vojvođanski simfonijski orkestar organizuje "Dane otvorenih proba za najmlađe" sa ciljem da najmlađe upoznaju sa muzičkim instrumentima.

Program je namenjen deci predškolskog i školskog uzrasta, a zamišljen je tako da se kroz interaktivni pristup upoznaju sa muzičkim instrumentima i prisustvuju početku orkestarske probe, kako bi doživeli pun orkestarski zvuk.

U ulozi edukatora u novosadskoj Sinagogi našao se Nemanja Mihailović, prvi fagotista Vojvođanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << simfonijskog orkestra, koji je kroz zanimljivu priču uveo najmlađe u svet klasične muzike.

"Zaista je lepo, svi uživamo mogu da kažem da je ogromno interesovanje škola i vrtića da prisustvuju ovakvim probama, mi smo ih nazvali Dani otvorenih proba jer nastavljamo i sutra kada nam dolaze deca iz vrtića. Zaista želim da što više dece upozna orkestar, da približimo deci klasičnu muziku da prosto vide da klasična muzika nije bauk, da nije strašna i da je ona lepa za slušanje jer nekako svi imaju nekakvu odbojnost, posebno deca prema klasičnoj muzici", kaže Mirela Ivančević, portparolka Vojvođanskog simfonijskog orkestra.

Vojvođanski simfonijski orkestar uskoro završava sa programom za ovu sezonu, a od septembra planiraju da nastave sa sličnim aktivnostima, te će najmlađe na početku školske godine obradovati koncertom koji će biti prilagođen njihovom uzrastu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.