Vojvodina: Osnovci u školama, srednjoškolci kombinovano

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 08:55

Vojvodina: Osnovci u školama, srednjoškolci kombinovano

Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu posle završenog zimskog raspusta.

Nastava će biti realizovana kroz neposredan rad u školi, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Srednjoškolci u Vojvodini će od danas nastavu pohađati po kombinovanom modelu i biće podeljeni u dve grupe.

Obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i ostale sve vreme tokom boravka u školama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Ministarstvo ističe da je potrebno pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku) i naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van ustanove.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" u periodu od 1. do 11. januara broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina bio je 2.084 (0.27 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 2.8 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osnovci u školama, srednjoškolci kombinovano

Izvor: B92, 17.Jan.2022

Novi Sad -- Učenici osnovnih škola u AP Vojvodina danas kreću na nastavu posle završenog zimskog raspusta...Nastava će biti realizovana kroz neposredan rad u školi, saopštilo je ranije Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja...Srednjoškolci u Vojvodini će od danas nastavu pohađati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.