Putevi Srbije: Vozači, na put nikako bez zimske opreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2022, 07:27

Putevi Srbije: Vozači, na put nikako bez zimske opreme

Putevi Srbije savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje da voze oprezno i pažljivo.

Upozoravaju na izmene u režimu saobraćaja na pojedinim deonicama, pa tako na autoputu E-75 od petlje Surčin prema petlji Ostružnica navode da će sutra od 10 do 16 časova zbog radova na sanaciji kolovoza u smeru smer Beograd - Niš saobraćaj da se samo odvija preticajnom trakom.

Na Obilaznici oko Beograda od petlie Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do petlie Batajnica do 10. februara od 8 do 17 časova traju radovi u oba smera, a saobraćaj se zbog toga odvija voznom i preticajnom trakom.

Na naplatnim stanicama na autoputevima nema zadržavanja vozila, a prema informacijama Uprave granične policije u 17.20 časova na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na Kalebiji teretna vozila čekaju 120 minuta, na Batrovcima 240 minuta, a na prelazu Šid 180 minuta.

Sneg presekao saobraćaj ka Sjenici iz nekoliko pravaca

Usled obilnih snežnih padavina i jakog vetra nekoliko magistralnih puteva koji vode ka Sjenici iz pravca Novog Pazara, Ivanjice i Raške potpuno je presečeno.

Jaka mećava formirala je snežne nanose visoke nekoliko metara i takozvanu snežnu zavesu.

Senko Ibrović iz JP "Novi Pazar put" rekao je za agenciju RINA da sneg pada satima, ali da veoma teškoj situaciji doprinosi jak vetar.

"Maksimalno je smanjena vidljivost, stoga je saobraćaj na tim pravcima zaustavljen, jer ne želimo da ugrozimo ljudske živote", rekao je Ibrović.

Dodaje da je sva mehanizacija upućena na teren i da putari rade u veoma otežanim uslovima.

Ono što se, kako kaže, očisti, vrlo brzo usled jakog vetra i snega ponovo je zavejano.

Jak vetar otežava vožnju u pojedinim krajevima Srbije

Jak vetar i dalje u pojedinim krajevima Srbije otežava vožnju, a posebno vozačima koji upravljaju vozilima sa prikolicom, teretnim vozilima i autobusima, saopšteno je večeras iz Auto-moto saveza Srbije (AMS S).

Iz AMS S podsećaju da prema informacijama RHMZ, u planinskim predelima jugozapadne i jugoistočne Srbije očekuje se još ponegde sneg sa tendencijom prestanka padavina, a usled jakog vetra očekuje se i stvaranje snežnih nanosa.

U ovim krajevima pravi zimski uslovi vožnje mogu doneti povremeno usporenu vožnju.

"Sve vreme smo na terenu, policija upućuje vozače na alternativne pravce koji su trenutno prohodni. Ono što je najvažnije jeste da do sada nije bilo ugroženih putnika. Još jednom apelujemo na vozače da prilagode svoju vožnju uslovima na putu", poručio je Ibrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SAVETUJE SE OPREZNA VOŽNJA Kolovozi vlažni, moguć prilaz zimskim turističkim centrima, a ovo su NEPROHODNI PUTEVI

Izvor: Blic, 08.Feb.2022

Javno preduzeće Putevi Srbije jutros preporučuju opreznu vožnju na putnim pravcima na kojima je kolovoz vlažan zbog snega do pet centimetara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.