Vlada u Prištini ukinula mere reciprociteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jun.2020, 10:46

Vlada u Prištini ukinula "mere reciprociteta"

Kosovska vlada ukinula je danas tzv. mere reciprociteta u odnosima s Beogradom.

"Izvršna vlast nove vlade poništila je odluku prethodne vlade (Aljbina Kurtija) od 20. marta 2020. o postepenoj primeni reciprociteta sa Srbijom i odluku od 30. maja 2020. sa izmenama i dopunama prve odluke o toj meri", navodi se u odluci.

Ministri iz stranke Alijansa za budućnost Kosova bivšeg premijera Ramuša Haradinaja bili su protiv takve odluke.

Prema rečima kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << premijera Avdulaha Hotija, odluka o ukidanju reciproicteta stupa na snagu odmah.

Hoti je na konferenciji za novinare rekao da je ukidanje reciprociteta veoma važna odluka i dodao da očekuje od Srbije da "ukloni sve prepreke kako bi se dijalog nastavio", prenosi Kosovo onlajn.

"Odluka je doneta u saradnji s međunarodnim partnerima. Preuzeli smo obaveze kako bi uklonili prepreke za nastavak dijaloga. Juče sam potvrdio moj stav i američkom ambasadoru", rekao je Hoti.

On je istakao da "ukoliko dijalog ne da očekivane rezultate, kosovska vlada zadržava pravo da vrati reciprocitet".

Vučić: Dobra odluka Prištine 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je danas odluku Prištine da ukine sve zabrane trgovine sa Beogradom.

Vučić je, povodom odluke privremenih vlasti u Prištini, rekao da veruje u snagu srpske ekonomije, naših kompanija i da se može uspostaviti dobar biznis odnos Srba i Albanaca, od kojeg i jedni i drugi mogu imati velike koristi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.