Veliki broj Mitrovačkih maturanata izveo tradicionalni ples

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 13:40

Veliki broj Mitrovačkih maturanata izveo tradicionalni ples

Na gradskim trgovima širom Srbije maturanti srednjih škola su odigrali svoj tradiconalni maturski ples. Uz zvuke poznatog Štrausovog valcera, veliki broj Mitrovačkih maturanata je na svom trgu Ćire Milekića izveo tradicionalni ples, kvadril. Ova manifestacija se dvanaesti put održala u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj ples se izvodi u okviru manifestacije "European Quadril Dance Festival" ili Maturski ples u Srbiji, koji se izvodi širom Srbije, ali i Evrope. Mitrovački maturanti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su bili veoma ushićeni zbog ove tradiconalne manifestacije koja je posvećena njima.

Zbog dovogodišnje borbe sa korona virusom i epidemijom koja je trajala, prethodne dve godine ples je izveden u manjem obimu, ali se od ove godine manifestacija nastavlja u punom sjaju. Organizator ove čuvene, tradicionalne manifestacije je Grad Sremska Mitrovica.

Plesu maturana je prisustvovala i gradonačelnica Svetlana Milovanović sa saradnicima. Čitava manifestacija je bila praćena smehom, plesom i muzikom, kako i dolikuje ovako svečanom spektaklu, a i publika e uživala i aplauzom pozdravljala svoje maturante, koji su bili više nego ponosni i zadovoljni što su deo jedne ovakve manifestacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.