Veliki broj Kikinđana odmor će provesti u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 14:49

Veliki broj Kikinđana odmor će provesti u Srbiji

Iako su u periodu od decembra do marta turističke agencije beležile rast rezervisanih aranžmana i do 20 odsto, pandemija, strah od širenja koronavirusa, zatvaranje granica stavili su pod znak pitanja letnju turističku sezonu. Iako se, po svemu sudeći, život polako vraća u normalu, veliki broj građana odlučiće se da odmor provede u Srbiji.

Tokom aprila i maja, u periodu najjačeg talasa epidemije, malo ko je verovao da će razmišljati o putovanju i pravom letnjem odmoru. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Uz mnogo nepoznanica, počela su otkazivanja već rezervisanih letovanja u inostranstvu. Ipak, u poslednjih nedelju dana ta situacija se menja.

"Prošle nedelje dolazile su stranke koje su otkazivale aranžmane u toku marta, aprila i maja, da bi sada, kako se situacija stišava, promenili mišljenje. Ipak, razmišljaju da će se situacija smiriti", kaže Jelena Berbakov, vlasnica turističke agencije u Kikindi.

Kako očekuju turistički poslenici, jul, avgust i septembar biće potpuno bezbedni meseci za putovanja i letovanja. Najveći broj aranžmana, odnosno čak 95 procenata, odnosi se na letovanje u Grčkoj. Ipak, pandemija je mnogo toga promenila, pa i u oblasti turizma.

"Svakako da će korona promeniti navike stanovništva i svakako da će Srbija biti turistički atraktivnija za naše sugrađane", smatra Berbakov.

Kraća, ili vikend putovanja, zanimljive tematske ture, obilazak arheoloških lokaliteta, kulturno-istorijskih spomenika, prirodnih lepota, sve su to više nego zanimljive turističke destinacije koje nudi Srbija. Dajte sebi šansu i proverite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.