Velika muzička imena na svečanom otvaranju Omladinske prestonice Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika muzička imena na svečanom otvaranju Omladinske prestonice Evrope

Novi Sad će zvanično postati Omladinska prestonica Evrope 26. januara, za kada je zakazano svečano otvaranje i početak programa. Pored ceremonije otvaranja, to veče na Spensu biće organizovan i besplatan koncert na koјем će nastupiti velika domaća i svetska muzička imena.

U Novi Sad stigli su ključevi Omladinske prestonice Evrope, koji simbolizuju da će od naredne godine Novi Sad biti centar mladih, što bi trebalo da im donese šansu za promenu i napredak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Opens je otvorio vrata mladima i teži ka stvaranju prostora koji slavi energiju mladih, unapređuje njihovu kretivnost pronalazi sredstva da razvijaju ideje i donosi odluke sa tvorcima politike", rekla je Ivana Mioradov.

"Ono što je ključ tog našeg aktivizma je da je 75 hiljada mladih prošlo kroz programe. Ključ simboliše vrata koja ćemo otvoriti u 2019. I planiranih 500 hiljda mladih kroz različite programe koje ćemo realizovati u naredne dve godine i Srbiji i celoj Evropi", rekao je Vukašin Grozdanović.

Sve počinje svečano 26. januara, ceremonijom u Sinagogi, kojoj će prisustvovati domaći i evropski zvaničnici. A uveče na Spensu biće organizovan besplatan koncert na kojem će nastupiti popularni francuski dj dvojac Ofenbach, britanska zvezda Džeks Džones, turski DJ Mahmut Orhan, ali i sarajevski sastav Helem Nejse, Marko Luis i Van Gog.

"rago da sve ide u smeru da će neko prepoznati mlade i mentalitet naroda sa ovih prostora drugačiji od onog kako smo predstavljan decenijama u nazad", rekao je Zvonimir Đukić-Đule, Van Gogh.

Ulaz na koncert 26. decembra je besplatan, ali je neophodna ranija registracija na sajtu Opensa i preuzimanje besplatnih ulaznica pred koncert. A karte će na ulicama Novog Sada deliti i volonteri Opensa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.