Vaterpolisti Srbije lako sa Holandijom u Hagu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2019, 02:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije lako sa Holandijom u Hagu

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom večeras u Hagu nad Holandijom sa 12:7 (3:2, 7:1, 1:3, 1:1), započela je nastup ka odbrani trofeja u Svetskoj ligi.

Ekipa Dejana Savića opravdala je ulogu velikog favorita i napravila korak ka plasmanu na završni turnir.

Srbiju je do trijumfa vodio Stefan Mitrović sa tri gola, koji je proglašen za igrača meča, a po dva su dali Duško Pijetlović i Filip Filipović.

Srbi su igrali koliko je bilo potrebno. Dobro, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sigurno i efikasno u prve dve četvrtine kada su vodili 10:3. Bilo je zaista lepih akcija, golova, sigurnih odbrana Živojionovića koji se vratio posle nekoliko godina. U drugoj četvrtini za 66 sekundi je Srbija postigla tri gola, razigrao se Stefan Mitrović koji je na kraju poneo epitet najboljeg igrača.

Posle pauze Srbija je popustila. Istina Ćuk je pogodio u drugom minutu trećeg dela za 11:3 a posle toga nije bilo gola do predposlednjeg minuta kada se u listu strelaca upisao Filipović. Holandija je upornom igrom izborila častan poraz.

"Bilo je i uspona i padova. To je normalno. Momcu u seriji teških utakmica u svojim klubovima. Najvažnije je bilo da smo se okupili posle pet meseci a treba da se napomene da smo u ponedeljak imali i dobar trening sa Holandijom. Dakle sve što smo planirali za početak nove sezone smo odradili", rekao je Dejan Savić

Srbija naredni meč igra protiv Hrvatske 29. decembra u Beogradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.