Vaterpolisti Italije šampioni sveta, Srbijа peta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Italije šampioni sveta, Srbijа peta

Vaterpolo selekcija Italije postala je prvak sveta pobedom danas nad Španijom sa 10:5, u finalu šampionata u Južnoj Koreji.

Italijani su osvojili treće svetsko zlato, a drugi put trijumfom protiv Španije u finalu posle 1994. godine i meča u Rimu.

Bronzu je osvojila Hrvatska pobedom protiv Mađarske 10:7, dok je Srbija završila na petom mestu nakon što je savladala Australiju 13:9 (6:1, 3:2, 1:2, 3:4).

Podmlađen tim Dejana Savića trijumfom je završio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << takmičenje u Kvangdžuu, gde je zabeležio samo jedan poraz, ali u četvrtfinalu od Španije koji ga je koštao borbe za medalju.

U četvrtoj pobedi "delfina", na oproštaju od turnira, najefikasniji bili su kapiten Miloš Ćuk i Strahinja Rašović sa po četiri gola.

U borbi za treće mesto od 10 sati sastaju se Hrvatska i Mađarska, a od 11.30 u finalu Španija i Italija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.