Utrošeno skoro 5.000 protivgradnih raketa, a nije prošla ni trećina sezone

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 14:00

Utrošeno skoro 5.000 protivgradnih raketa, a nije prošla ni trećina sezone

RHMZ je objavio hitno saopštenje o utrošku rekordne količine protivgradnih raketa.

Kako je navedeno, još nije prošla ni trećina sezone odbrane od grada, a već je utrošeno rekordnih 4.684 rakete, što nije zapamćeno do sada. Potrošeno je 1.395 raketa više nego što je bila ukupna potrošnja u 2015. godini.

Samo u poslednja tri dana ispaljeno je 2.759 raketa, što do sada nije zabeleženo. Na dan 10. juna ispaljeno je više od 1.200 protivgradnih raketa sa 284 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protivgradne stanice, što je rekordan broj raketa ispaljenih u jednom danu.

Vrednost do sada ispaljenih raketa, za jedan mesec i 25 dana ovogodišnje protivgradne sezone, je 1,5 miliona evra.

Šteta od grada je minimalna u odnosu na poljoprivredne površine zahvaćene jezgrima kumulonimbusnih oblaka, koje su bile realno ugrožene od grada, ističe RHMZ.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.