Uspostavljanje bliže saradnje sa kineskom provincijom Fuđien

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljanje bliže saradnje sa kineskom provincijom Fuđien

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem sastao se sa generalnim direktorom Kancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Provincije Fuđien Vangom Tjenmingom i privredno-poslovnom delegacijom te kineske provincije.

Na sastanku se razgovaralo o uspostavljanju bliže saradnje u svim važnim oblastima, a upriličeno je i potpisivanje Pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između AP Vojvodine i provincije Fuđien. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Predstavnici Provincije Fuiđen izrazili su želju da Novi Sad kao univerzitetski, privredni i kulturni centar Pokrajine ostvari tešnje odnose sa gradom Kvan Đo kulturnim biserom Provincije, a od posebne važnosti u tom procesu istaknute su titule Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope koje je poneo Novi Sad.

"Sasvim je prirodno da nakon saradnje dve pokrajine dođe da saradnje između gradova. Mi ćemo se truditi da pratimo političke dogovore sa državnog i regionalnog nivoa, a siguran sam da u mnogim oblastima možemo uspostaviti blisku saradnju. To su pre svega privreda, poljoprivreda, turizam, ali i kultura, nauka i obrazovanje. Srbija je jedna od najprijateljskijih zemlja sa evropskog kontinenta Narodnoj Repubici Kini. Iskreno smo zahvalni na svim realizovanim investicijama, a naši građani posebno cene podršku koju NR Kina pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Republike Srbije", istakao je Vučević.

Predsednik Mirović ocenio je da su dobri odnosi Republike Srbije i Narodne Republike Kine osnov za uspostavljanje saradnje AP Vojvodine i kineskih provincija, kroz povezivanje institucija, privrednika, razvojnih agencija i naučnika.

Istakavši zadovoljstvo konkretizacijom saradnje sa AP Vojvodinom, Tjenming je uputio poziv delegaciji Pokrajinske vlade u uzvratnu posetu Provinciji Fuđien, rekavši da je upravo to prilika i za potpisivanje Sporazuma o saradnji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od poljoprivrede do turizma: Vojvodina i kineska provincija Fuđien uspostavljaju bolju saradnju u brojnim oblastima

Izvor: Blic, 05.Dec.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor Kancelarije za spoljne poslove Narodne Vlade Provincije Fuđien, Vang Tjenming, danas su parafirali Pismo o namerama, kojim se uspostavlja saradnja između AP Vojvodine i te kineske provincije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.