Uskoro se gasi 22.400 uspavanih firmi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2019, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro se gasi 22.400 "uspavanih firmi"

Oko 22.400 preduzeća za pet meseci prestaće da postoje, odnosno biće prinudno likvidirano, jer Agenciji za privredne registre (APR) nisu dostavili finansijske izveštaje za prethodne tri godine, piše Politika.

Zakon o privrednim društvima predviđa da je to dovoljan razlog za njihovu likvidaciju, međutim postupci prinudne likvidacije do sada nisu pokretani, navodi list.

U APR-u kažu, prenosi list, da prema podacima o broju obveznika podnošenja finansijskih izveštaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 30.000 pravnih lica nije podnelo finansijske izveštaje za dve uzastopne godine, što je bila njihova zakonska obaveza koja proizilazi iz Zakona o računovodstvu.

U skladu sa novim zakonom o privrednim društvima, APR je poslednjeg dana prošle godine obavestio oko 22.400 privrednih društava da su se stekli uslovi za prinudnu likvidaciju, a ti razlozi se odnose na nedostavljanje finansijskih izveštaja do kraja 2017 godine, za prethodne dve uzastopne godine - 2015. i 2016, navodi Politika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prinudna likvidacija za čak 22.400 firmi u Srbiji

Izvor: Blic, 12.Jan.2019

Oko 22.400 preduzeća u narednih pet meseci prestaće da postoje, odnosno biće prinudno likvidirano, jer Agenciji za privredne registre (APR) nisu dostavili finansijske izveštaje za prethodne tri godine, piše današnja "Politika".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.