Upozorenje: Danas i sutra jake padavine, crveni meteo-alarm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2018, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje: Danas i sutra jake padavine, crveni meteo-alarm

Republički hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje za područje Srbije za danas i sutra kada se očekuje veća količina padavina.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, večeras i tokom noći na zapadu i severu, a u subotu i u ostalim krajevima zemlje očekuje se veća količina padavina.

U većini mesta pašće od 20 do 30 litara kiše po metru kvadratnom za kratak vremenski period, a intenzivniji grmljavinski procesi lokalno će usloviti pojavu grada, olujni vetar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i obilnije padavine.

Upozorenje je objavljeno i za područje Beograda.

Navodi se da se uveče i tokom noći očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, lokalna pojava grada, olujni vetar i obilne padavine.

Zbog izgleda vremena za petak i subotu u pojedinim delovima Srbije za te dane je proglašen i crveni meteo-alarm, što je najveći stepen upozorenja na vremenske nepogode.

Crveni meteo-alarm, kako se navodi na sajtu RHMZ, mogu izazvati velike materijalne štete i ozbiljno ugroziti bezbednost ljudi i životinja.

U "crvenom" će danas biti Bačka, Srem i Zapadna Srbije, dok će Banat biti u narandžastoj zoni meteo-alarma. Ostatak Srbije je u "žutom".

Narednog dana, u subotu, pod narandžastim meteo-alarmom biće Zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje, Jugoistočna, Jugozapadna Srbija i područje Kosova i Metohije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.