Ujedinjeni Arapski Emirati veliki potencijal za domaće proizvođače hrane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2021, 19:09

Ujedinjeni Arapski Emirati veliki potencijal za domaće proizvođače hrane

Jedanaest domaćih proizvođača hrane koji su se ove godine predstavili na 26. prehrambenom sajmu „Gulfud“ u Dubajiu imali su izuzetno zapažen nastup. Kako se radi o tržištu koje je relativno novo za nas, a koje uvozi preko 80 odsto prehrambenih proizvoda, jasno je koliko su Ujedinjeni Arapski Emirati veliki potencijal za domaće proizvođače hrane.

Osim ostvarenih kontakata sa velikim distributerima Bliskog istoka i dogovorenim poslovima, srpska delegacija se iz Dubaija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vraća i sa jednim priznanjem.

"Kompanija koja se bavi proizvodnjom hladno ceđenih sokova i džemova uspela je da uđe u finale za jednu od najboljih tehnoloških inovacija koje su uopšte bile prisutne na sajmu među 2.850 izlagača iz 85 zemalja", ističe Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju.

Naš najveći adut u borbi sa velikim svetskim proizvođačima koji su odavno prisutni na tom tržištu jeste kvalitet koji, iako značajan, nije i dovoljan.

"Moramo da poradimo na marketingu, na stalnosti količina, na logistic, na većem prisustvu ovde i ukoliko ti preduslovi budu ispunjeni ja verujem da ćemo biti još prisutnji jer su ocene o kvalitetu proizvoda, ne samo sirovina, već i finalnih proizvoda, izuzetno visoke. Postajemo prepoznatljivi kao zemlja kvalitetne hrane", smatra Selaković.

Nastup na sajmu od velikog je značaja i zbog mogućnosti prodora na neka druga tržišta Azije i Afrike.

"Mi ćemo se potruditi da u nastavku ove godine pokušamo da sa tim nekim sličnim tržištima sa kojima smo već radili na nivou regionalne saradnje, organizujemo odgovarajuće misije gde bi potencijalni kupci dolazili i upoznali naše proizvođače i na pravi način se uverili u kvalitet naših proizvoda i samim tim povećali plasman naše robe na ta tržišta", kaže Zoran Trpovski iz Privredne komore Vojvodine.

Ujedinjeni Arapski Emirati uvoze više od 80 odsto odsto prehrambenih proizvoda od čega polovinu ponovo izvoze u zemlje Zaliva i istočnu Afriku, što dovoljno govori o potencijalu za našu prehrambenu industriju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.