Udruženje penzionera Novog Sada obeležilo 73. godinu postojanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje penzionera Novog Sada obeležilo 73. godinu postojanja

Svečanošću u svojim prostorijama, Udruženje penzionera Grada Novog Sada obeležilo je 73. godinu postojanja.

Savka Gojković, jedna je od najstarijih članova novosadskog Udruženja penzionera. Kako kaže, najveća boljka jednog penzionera je usamljenost, a ovo Udruženje, između ostalog, čini i to da se najstariji sugrađani ne osećaju tako.

Kroz tradiciju dugu više od 7 decenija, Udruženje se suočavalo sa brojnim problemima i nedaćama. Danas, broji više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 25.000 članova, i svojim penzionerima, u saradnji sa brojnim gradskim institucijama, omogućava mnoge pogodnosti.

Veliku podršku u tome im pruža Grad Novi Sad, koji ulaže ogromna sredstva za lagodniji život najstarijih sugrađana.

"Najviše smo ponosni na ovu zgradu u Poštanskoj ulici, koja je sređena, ali čeka nas i treća faza, da radimo potkrovlje i sređivanje celog krova i time bi finalno bila završena ova zgrada. Plus, radimo domove penzionera, odnosno klubove penzionera, na teritoriji celog grada, mislim da ih sada ima 19, a sprema se rekonstrukcija dela postojećih i ostaje nam da rešimo klubove penzionera u određenim prigradskim naseljima", rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Vučević je podsetio na to da su penzioneri podneli najveći teret fiskalne konsolidacije i finansijskog oporavka države, na čemu, kako je rekao, celo društvo treba da im je zahvalno. Zbog toga ga, kaže, raduje, što će im početkom novembra biti isplaćena jednokratna pomoć od po 5.000 dinara, ali i što će penzije biti povećavane po švajcarskom modelu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.