Udruženje Humanizacija - kako pomoći drugima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 16:10

Udruženje "Humanizacija" - kako pomoći drugima

Sve više se govori o tome koliko je danas važno biti human. Neki od nas se upravo zbog konkretnih razlogao kreću humanosti sa željom da pomognu ne samo pojedincima, već i drugim organizacijama u sistemu zdravstvene zaštite. Jedan od tih razloga je i bio povod za osnivanje udruženja građana „Humanizacija“.

Na više od 70 lokacija članovi udruženja građana ,,Humanizacija,, postavili su kutije za prikupljanje limenki i plastičnih čepova. Od marta meseca do danas sakupili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su 650 kg limenki i 300 kg čepova. Osim novca nedostaju im i volonteri koji će pomagati u radu.

"Prvi cilj koji smo postavili je kupovina pacijent monitora za dečije Odeljenje somborske bolnice,za koji nam je potrebno 320 000 dinara. Novac prikupljamo od novčanih donacija i sms poruka ,ali pošto je to dosta spor način rešili smo da se još više uključimo i pokrenuli smo veliku akciju prikupljana limenki i plastičnih čepova" rekao je Srđan Đorđević, osnivač udruženja građana „Humanizacija“ iz Sombora.

"Mi svugde gde postavljamo kutije moramo imati kontakt osobu ,koja samo treba da namjavi da je kutija puna i da dođemo da je ispraznimo, jer mi ne možemo fizički da postignemo da obilazimo ta mesta“, rekla nam je članica ovog udruženja, Manuela Sabo Knežević.

Srđana Đorđevića Iz Sombora na ideju da osnuje humanitarno udruženje podstaklo je vreme koje je proveo sa svojim sinom dok se mesec dana lečio na dečijem Odeljenju somborske bolnice.Prvi cilj je bio da kupi nedostajući aparat.

"U razgovoru sa načelnikom dečijeg odeljenja, definisali smo ciljeve. On nam je rekao šta im je najpotrebnije i to je nama onda bio cilj“ rekao je Srđan.

"Sakupljam limenke,gazim limenke ,pričam sa ljudima konstantno, govorim im da mi postojimo i šta radimo i zašto to radimo i kako mogu da nam pomognu, kako to nije teško i da je to samo naša svet.“ istakla je Manuela Sabo Knežević.

Ovo udruženje dobilo je i svoj humanitarni broj i nadaju se da će pomoću njega brže prikupiti sredstva. Broj za sms poruke je 6787, a u poruci je potrebno poslati slovo “H“ .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.