Učiteljica Vesela na dan profesije: Istorijski čas sa na tvrđavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2022, 18:15

Učiteljica Vesela na dan profesije: Istorijski čas sa na tvrđavi

Kažu da je odnos prema učitelju pokazatelj našeg odnosa prema celokupnom društvu i smatraju da je zato potrebno pružiti podršku prosvetnim radnicima koji imaju ključnu ulogu u obrazovanju i razvoju dece,a to je cilj i obeležavanja Dana učitelja koji se svakog petog oktobra obeležava na međunarodnom nivou.

Svako ko je najranije školske dane proveo u klupama učiteljice Vesele Mačkić može da kaže da je izreka "od kolevke, pa do groba, najlepše je đačko doba" istinita.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Tokom trinaest godina karijere Vesela se trudi da bude inovativna i kreativna u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, te smo je tako na Dan učitelja pronašli kako šeta Petrovaradinskom tvrđavom učeći đake o njenom istorijskom značaju.

Da vredi biti inovativan i kreativan u radu sa decom, govori i to da je Vesela 2019. godine proglašena za najboljeg edukatora Srbije, a 2021. je predstavljala Srbiju na Global Teacher Prize-u.

Kaže da svaka generacija đaka donosi neke nove izazove, te da je morala da se prilagodi novim vidovima edukacije.

Ističe da je za rad učitelja izuzetno važna podrška roditelja, kao i to da se više izveštava o uspesima učenika, jer će onda i više mladih želeti da postanu učitelji.

U Vojvodini svake godine oko četrdesetak mladih upiše Pedagoški fakultet u Somboru, što je duplo manje nego pre deset godina.

Zato celokupni pedagoški esnaf apeluje da se poboljšaju uslovi prosvetnih radnika da ne bi, kako zaključuju, za koju godinu svećom tražili one koji će raditi u obrazovanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.