Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2021, 13:34

Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica

Zadovoljni smo izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sadu gde smo dobili više glasova u odnosu na izbore 2017. godine, rekao je danas na pres konferenciji predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik partije Miloš Vučević.

"Čestitam svima koji su učestvovali, mislim da je to bila otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg društva. Čuli su se različiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predlozi, ideje i programi, građani su imali koga da biraju. Jedino nismo zadovoljni time što nismo pobedili u tri od pet mesnih zajednica na Limanu”, rekao je Vučević.

Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu, Kuli, Inđiji i Irigu. Birani su saveti za 89 mesnih zajednica a, kako je Vučević naveo, Srpska napredna stranka je pobedila u 83 mesne zajednice u Vojvodini, odnosno 93,6 odsto.

“Od 809 članova saveta mesnih zajednica koji su birani, SNS je osvojio 750 mesta, odnosno 92,81 odsto. Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta i nestranački kandidati 25 mesta. U Novom Sadu su održani izbori u 42 mesne zajednice, glasalo je 45.238 građana odnosno 14,23 odsto od ukupnog biračkog tela. SNS je pobedio u 39 mesnih zajednica. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati”, naveo je on.

Od ukupno 436 članova saveta mesnih zajednica u Novom Sadu, kandidati SNS-a, kako je dodao, osvojili su 411 mesta.

“Posebno smo zadovoljni što smo dobili 10.000 više glasova nego 2017. godine. To je dobar skok i na tome definišemo optimizam za rad u budućem periodu”, poručio je Vučević.

Dodao je i da su nezavisni kandidati osvojili 25 mesta od 436 u Novom Sadu, te da su pobedili u MZ Liman 1, MZ Liman 3 i MZ Ivo Andrić.

“To nisu kandidati ni Đilasa ni Vuka Jeremića ni nikakvih opozicionih partija, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisne i kao komšije. Mi smo razumeli poruku birača da su se opredelili za nestranačke ličnosti, za taj koncept da u mesnim zajednicama budu nestranačke ličnosti i iz toga ćemo izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude što bolje pripremljena pred predstojeće izbore”, naveo je Vučević.

Dodao je i da je Grad Novi Sad, u kojem je SNS nosilac vlasti, spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama bez obzira na to ko je u njima pobedio.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević čestitao nestranačkim kandidatima koji su pobedili: Zadovoljni smo, pružamo ruku saradnje

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2021

Predsednik Gradskog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je nestranačkim kandidatima pobedu na izborima za članove saveta mesnih zajednica u ukupno tri mesne zajednice.

Nastavak na Radio 021...

Vučević: Zadovoljni smo VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2021

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu Miloš Vučević rekao je danas da suzadovoljni izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sada...Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini, i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu,...

Nastavak na B92...

Šefe, a da poništimo mi ove novosadske izbore samo gde su pobedile komšije?

Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2021, 13:01

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je prethodne večeri, gostujući na televiziji Pink, da ga je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, pitao da li da ponište izbore za savete mesnih zajednica, jer su naprednjaci izgubili na određenim mestima.. U Mesnoj zajednici „Ivo Andrić“,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.