U sukobu bandi u zatvoru u Ekvadoru 116 žrtava (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2021, 06:58

U sukobu bandi u zatvoru u Ekvadoru 116 žrtava (VIDEO)

Broj poginulih u velikom sukobu bandi u zatvoru u Ekvadoru premašio je 116, dok je više od 80 zatvorenika povređeno, saopštile su vlasti, navodeći da je to najgori masakr u jednoj zatvorskoj ustanovi u istoriji te zemlje.

Kancelarija za zatvore precizirala je u saopštenju da je u borbi u zatvoru u priobalnom gradu Gajakil život izgubilo najmanje 116 zatovrenika, od kojih je najmanje pet obezglavljeno, prenosi AP.

BBC navodi da je 400 policajaca moralo da bude angažovano >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako bi vratili kontrolu nad zatvorom, u kojem kaznu služe uglavnom osobe povezane sa globalnim narko kartelima.

Komandir policije Fabijan Bustos rekao je novinarima da su policija i vojska vratili kontrolu nad zatvorom nakon pet sati nereda.

Naveo je da je tokom akcije zaplenjeno nekoliko komada oružja.

Kako navode zvaničnici, nasilje tokom kojeg je korišćeno vatreno oružje, noževi i eksplozivna sredstva, izbilo je zbog svađe između zatvorskih bandi Los lobos i Los Čoneros.

Lokalni međi navode, međutim, da je sukob izbio po naređenju moćne meksičke narko bande koja trenutno sprovodi operacije u Ekvadoru.

Na televizijskim snimcima vidi se kako zatvorenici pucaju kroz prozore, kao i dim izazvan eksplozivom.

Vlada države Gajas postavila je na Tviteru fotografije na kojima je prikazana evakuacija šest kuvara iz jednog krila zatvora.

Predsednik Ekvadora Giljermo Laso u julu je proglasio vanredno stanje u zatvorskom sistemu zemlje zbog nekoliko nasilnih borbi u kojima je stradalo više od 100 zatvorenika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.