U planu nove stanice za merenje kvaliteta vazduha i vode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2020, 11:58

U planu nove stanice za merenje kvaliteta vazduha i vode

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Srbije Filip Radović izjavio je danas da se planira nabavka 17 novih mernih stanica za kvalitet vazduha i da sva mesta budu pokrivena tim uređajima.

On je za Radio Beograd rekao i da su implementirane informacione tehnologije koje omogućavaju svakom građaninu dostupnost informacija o stanju kvaliteta vazduha.

"Krenuli smo i sa unapređenjem naše laboratorije za zaštitu životne sredine. To je osnova svakog sistema za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaštitu životne sredine. To je osnova svega, jer, ako nešto ne možemo izmeriti, onda ne možemo ni kontrolisati", rekao je Radović.

Dodao je da će iz donacije EU, u iznosu od osam miliona evra za razvoj merenja kvaliteta vazduha i voda, biti nabavljena i nova oprema za monitoring vode.

"Imaćemo regionalne centre širom Srbije, a već sada u našoj laboratoriji godišnje obradimo nekoliko hiljada uzoraka", rekao je Radović i najavio više merenja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.