U dvorištu vrtića posađeni hrast, breza i trešnja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dvorištu vrtića posađeni hrast, breza i trešnja

U vrtiću "Čika Jova" u Sremskoj Kamenici, održana je druga sadnja drveća, u okviru akcije "Drvo je zakon" udruženja "Leo klub Milena Marić Ajnštajn". Projekat je odabran u okviru programa koje finansira Ministarstvo omladine i sporta, a sprovode ga mladi istraživači Srbije sa partnerima.

Vrtić "Čika Jova" u Sremskoj Kamenici, od danas je bogatiji za po jedno drvo hrasta, breze i trešnje. Ekologija je postala tema na kojoj se sve više insistira od najmlađeg doba. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Jovana Tešić, predsednk Leo kluba Mileva Marić Anjštajn kaže:

"Mi se trudimo nekako da pokrijemo sva polja za poboljšanje lokalne zajednice u kojoj se naš klub nalazi, a smatramo da je drveće veoma bitno i da ako nešto možemo da uradimo za našu sredinu to jeste putem sadnje drveća ".

"Takođe jedan od ciljeva našeg kluba jeste da podignemo ekološku svest i mislimo da sa mladim ljudima to može na jako zabavan način da se uradi", isitče Aleksa Todorović, Leo klub, udruženje Milena Marić Ajnštajn.

Jovanka Čokić, vaspitačica vrtića Čika Jova kaže: "Pripremljena su deca, što se tiče ekologije, radimo na tome 3 godine tako da oni baš o tome mnogo znaju".

Predškolci nisu sakrili svoje uzbuđenje zbog novih sadnica, kao ni svoje znanje o drveću.

Današnja kiša nije zaustavila sadnju, već naprotiv, pomogla je da se sadnice dobro zaliju, a naredne nedelje nove sadnice, biće posađene u vrtiću "Čarobni breg" na Klisi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.