U Vrbasu u drugom polugodištu više đaka u klupama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2021, 21:19

U Vrbasu u drugom polugodištu više đaka u klupama

Danas je i zvanično počelo drugo polugodište u svim osnovnim i srednjim školama u opštini Vrbas, a odziv dece u školskim klupama je mnogo veći nego u prvom polugodištu.

Opština Vrbas broji devet osnovnih i dve srednje škole i danas su sve škole su krenule sa nastavom. Od ukupnog broja učenika osnovnih škola čak 97 odsto đaka opredelilo se za nastavu u školskim klupama, odnosno, tek 3 odsto vrbaških osnovnoškolaca nastavu prati onlajn. U srednjim školama svega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 11 odsto učenika opredelilo se za onlajn nastavu.

Marija Milinić, pomoćnica predsednika za obrazovanje opštine Vrbas, danas je bila u radnim posetama vrbaškim školama i ističe da je sve u skladu sa epidemijskim merama.

"Mi smo danas bili na terenu, obišli smo i osnovne i srednje škole i sve je onako kako je bilo i planirano. U razgovorima sa direktorima škola govorilo se i o realizaciji neposredne nastave, ali i o nekim drugim tekućim problemima koje prate, a i pratiće nastavni proces. Zadovoljstvo nam je, pre svega, što smo videli učenike u učionicama i što su oni sa radošću započeli ovaj prvi dan," kaže Marija Milinić.

Marija dodaje i da su sve škole, prema uputstvima još od 1. septembra, za onlajn nastavu odabrale platforme za rad, uglavnom gugl učionice ili majkrosoft tims. Što se tiče neposredne nastave, ona je organizovana u grupama do 15 učenika, a časovi su skraćeni na 30 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.