U Vrbasu i Kuli podeljeno 104 auto sedišta za decu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2019, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vrbasu i Kuli podeljeno 104 auto sedišta za decu

Kroz saradnju sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja, opštine Vrbas i Kula značajno su povećale nivo bezbednosti dece u saobraćaju. Uvođenje školskih patrola u Vrbasu pokazuje odlične rezultate, a nastavljena je serija predavanja o pravilnoj upotrebi dečjih auto-sedišta. Zbog velikog interesovanja, samo u opštini Kula, umesto planiranih 70 podeljna su 104 sedišta.

Ovih dana u Vrbasu i Kuli sve je u znaku povećane brige za bezbednost najmlađih učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u saobraćaju. U saradnji sa republičkom agencijom za bezbednost saobraćaja održana je obuka za pravilnu upotrebu autosedišta, a svi prvaci iz Vrbasa su pogledali pozorišnu predstavu "Pažljivko" i naučili kako se pravilno prelazi put.

"Mi kao Savet za bezbednost saobraćaja smo stalno negde prisutni, kako u školama tako i u saradnji sa našom policijskom stanicom. Organizujemo niz aktivnosti i sve su isključivo usmerene na edukaciju naših najmlađih, šta je to najbitnije da oni nauče kako bi se bezbedno ponašali u saobraćaju", kaže Miljana Štulić, iz Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Vrbas.

U obe opštine nastavljena je serija edukacija o bezbednom prevozu najmlađe dece, a roditeljima iz Vrbasa i Kule podeljena su ukupno 144 dečija auto-sedišta.

"U opštini Kula u poslednjih pet godina 51 dete je povređeno u saobraćajnim nezgodama. Od tih 51 dece 25-oro je povređeno u svojstvu putnika u vozilu. To je upravo i razlog zašto smo danas ovde. S druge strane, kada se govori o Vrbasu manji je broj povređene dece svakako, ali je i tamo isti slučaj - svako drugo dete koje je povređeno, povređeno je kao putnik u vozilu", objašnjava Tomislav Petrović iz Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja podsetili su roditelje da sedišta za decu obavezno koriste i na kraćim relacijama, jer statistika pokazuje da se saobraćajne nesreće najčešće dešavaju u gradskim sredinama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.