U Veterniku asfaltirano 28 ulica, do kraja godine još 10

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2019, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Veterniku asfaltirano 28 ulica, do kraja godine još 10

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove koji se izvode na putnoj infrastrukturi u Veterniku. 

Kroz redovno održavanje u prvoj polovini 2019. godine asfaltirano je 28 ulica u tom delu grada, a do kraja godine planirano je asfaltiranje još 10 ulica.

"Koristeći ovo lepo vreme, miholјsko leto, pokušavamo da što više investiramo u putnu privredu do kraja godine. Nakon rebalansa kada smo izdvojili dodatnih 250 miliona dinara za tu vrstu ulaganja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krenuli smo sa radovima na više lokaliteta. Jedan od lokaliteta gde se asfaltira veći broj ulica, jeste ovde u Veterniku. Ovde je evidentan veliki komunalni deficit, a naselјe koje je veoma veliko, raste i dalјe i približava se broju od 20 000 stanovnika. Između ostalog, zbog toga i projektujemo novi vrtić u Ulici Milana Tepića", rekao je Vučević.

"Kada zbrojimo sve radove u Veterniku samo u ovoj godini, izdvojili smo preko pola milijarde dinara. Ima još mnogo izazova pred nama, kao što je sređivanje ulica koje nisu obuhvaćene našim planovima, i mi pokušavamo sve da dovedemo u red, ali nažalost, većina stvari je nasleđena iz nekih prošlih vremena kada se neplanski gradilo. Težnja nam je da naredne godine radimo i kompletnu rekonstrukciju Ulice kralјa Petra koja je vrlo frekventna i zahteva velika ulaganja. Slična ulaganja nas očekuju i u Ulici Dragoslava Srejovića, kada ćemo, probijanjem Bulevara Jovana Dučića, dobiti novi pravac za autobus u Veterniku. Takođe, idemo prema iznalaženju najbolјeg rešenja za uspostavlјanje nove tarifne zone GSP-a čime bi se cena veterničke karte dovela u rang sa cenom karata koju plaćaju stanovnici Novog naselјa. Uz to, kao i kupovinu 100 novih autobusa, težimo cilјu da imamo što više putnika u gradskom prevozu. Treba još mnogo da se radi, a mnogo hvala članovima Mesne zajednice, odbornicima i lјudima koji ukazuju na probleme, jer smo mi ovde da ih čujemo, uvažimo sugestije i posledično, pobolјšamo uslove života svih Novosađana", rekao je Vučević.

Vrednost izvedenih i planiranih radova u Veterniku tokom 2019. godine iznosi preko 100 miliona dinara, a radovima je obuhvaćeno 38 ulica sa pripadajućim krakovima, što iznosi preko 10 kilometara saobraćajnica.

U toku je izgradnja oko 12 kilometara kanalizacione mreže severno od Novosadskog puta, vrednosti 300 miliona dinara, zatim opremanje lokaliteta za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica u Veterniku, vrednosti 59 miliona dinara, izgradnja saobraćajnih površina, vodovoda, kanalizacije i javnog osvetlјenja Ulice Nove (između Ul. Vojvode Putnika i Radničke), u okviru opremanja lokaliteta za izbegla lica, vrednosti 23,5 miliona dinara, i izgradnja produžetka Bulevara Jovana Dučića, koju finansiraju Grad Novi Sad i AP Vojvodina, u vrednosti od 236 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VUČEVIĆ U VETERNIKU: Miholjsko leto je vreme da se obavi što više radova na putnoj infrastrukturi

Izvor: Blic, 25.Okt.2019

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove koji se izvode na putnoj infrastrukturi u Veterniku. Кroz redovno održavanje u prvoj polovini 2019. godine asfaltirano je 28 ulica u tom delu grada, a do kraja godine planirano je asfaltiranje još 10 ulica.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.