U Sueckom kanalu počeli radovi na proširenju kanala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 12:16

U Sueckom kanalu počeli radovi na proširenju kanala

Egipat je započeo radove na proširenju druge trake koja omogućava dvosmerni saobraćaj u južnom delu Sueckog kanala, u blizini mesta gde je gigantski brod-kontejner zapeo na šest dana u martu.

Državna uprava Sueckog kanala (SCA) objavila je prošle nedelje da planira da produži drugu traku kanala koja se otvorila 2015. godine za 10 kilometara kako bi postala duga 82 km, a proširiće i produbiti jednu traku na južnom kraju kanala, prenosi Gardijan.

Novi projekat >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvodiće najveći bager na Bliskom istoku, Mohab Mamish koji je prošlog meseca stigao u Egipat. Radovi su započeti prema uputstvima egipatskog predsednika Abdela Fattaha al-Sisija.

Broda Ever Given dugačak 440 metara bio je zaglavljen u južnom delu kanala od 23. do 29. marta odložio je prolazak stotine brodova plovnim putem, remetivši globalnu trgovinu.

Neki brodovi bili su primorani da pređu dugačku alternativnu rutu oko Rta dobre nade, zahtevajući dodatno gorivo i druge troškove.

Stotine drugih brodova čekalo je na mestu da se blokada završi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Sueckom kanalu počinju radovi na proširenju

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2021

KAIRO - Egipat je započeo radove na proširenju druge trake koja omogućava dvosmjerni saobraćaj u južnom dijelu Sueckog kanala, u blizini mjesta gdje je gigantski brod-kontejner zapeo na šest dana u martu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.