U Srbiji na snazi narandžasti i žuti meteoalarm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2018, 01:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji na snazi "narandžasti" i "žuti" meteoalarm

U Srbiji je na snazi "narandžasti" i "žuti" meteoalarm, a RHMZ je izdao meteorološko upozorenje jer se u većini mesta očekuje formiranje snežnog pokrivača oko pet centimetara, a u jugozapadnim i centralnim krajevima do 10 centimetara.

Na planinama se očekuje dalje povećanje visine snega. Slabljenje i postepen prestanak padavina očekuje se uveče i tokom noći.

"Žuti" alarm na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Pomoravlju i Istočnoj Srbiji. "Narandžasti" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je na snazi u Šumadiji, Jugoistočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Na Dunavu vodostaji će se narednih dana kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa.

Kako se objašnjava na sajtu RHMZ, "žuti" meteoalarm znači da vreme može da bude opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima.

"Naradžasti" alarm znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne hemijske pojave, a takvog su intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će do subote će biti hladno sa slabim, a od petka i umerenim jutarnjim mrazem i najvišom temperaturom oko ili malo iznad 0 C.

U četvrtak delimično razvedravanje, samo je još ujutru ponegde na jugu i istoku moguće provejavanje slabog snega. Zatim do kraja perioda malo i umereno oblačno i uglavnom suvo, a od nedelje i postepeno toplije.

U četvrtak i petak na jugu Banata i u donjem Podunavlju duvaće jak, povremeno i olujni jugoistočni vetar, koji će u subotu biti u slabljenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DANAS LEDENO! U Beogradu VETAR, SNEG I POLEDICA, pogledajte koliko će potrajati NEVREME

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018

U Srbiji će danas biti oblačno i hladnije, u većini krajeva sa susnežicom i snegom, uz formiranje snežnog pokrivača koji će u većini mesta biti oko 5 centimetara, a u jugozapadnim i centralnim krajevima do 10 cm, lokalno i više, narocito u planinskim predelima...Na krajnjem istoku moguća je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.