U Srbiji 73 novoobolela, jedna osoba preminula

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 15:12

U Srbiji 73 novoobolela, jedna osoba preminula

Procenat broja novozaraženih u Srbiji ponovo je danas ispod 2 odsto, ali je broj novih slučajeva i dalje veliki, pošto su obolele još 73 osobe.

U poslednja 24 sata testirano je 4.308 osoba, od kojih su 73 pozitivne, dok su juče, na osnovu 3.317 testiranih, potvrđena 82 slučaja.

U Srbiji je od početka epidemije zaraženo ukupno 11.896 osoba.

Od poslednjeg izveštaja preminula je još jedna osoba, pa je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 250, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavljeno je na zvaničnom sajtu Covid-19.

Broj aktivnih slučajeva je 475, a na respiratorima je 15 pacijenata.

Od početka epidemije testirano je 276.810 osoba koje su ispunjavale kriterijum definicije slučaja.

Procenat smrtnosti je 1,69 odsto.

U domovima za stare bez povećanja broja novoobolelih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa današnjim danom, potvrđeno je prisustvo virusa Kovid- 19 kod 117 korisnika i 35 zaposlenih, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite je 518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama je 187.

Prisustvo Kovida -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Aleksincu (“Jelenac”), Knjaževcu, centrima za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu i Nišu, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Virus korona registrovan je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih, "Maš Green House" u Petrovaradinu, “Stara pruga” na Umci, “Doživeti stotu, ''Miljakovački vinogradi'', “Nada” i “Holiday house lux“ u Beogradu, ''Radost'' i ''S.Nikola'' u Negotinu, ''MeliorVita” i “Gardoš” u Zemunu.

U saopštenju se podseća da je Ministarstvo za rad donelo rešenje kojim je zabranjen rad domova "Doživeti stotu", "Stara pruga" i "Radost".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.