U Severnoj Koreji pronađena drevna grobnica sa freskama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020, 08:46

U Severnoj Koreji pronađena drevna grobnica sa freskama

Još jedna drevna grobnica oslikana freskama otkrivena je U Severnoj Koreji. Veruje se da ostaci građevine datiraju iz 6. veka Kogurio ere (37 pre nove ere - 668 nove ere).

Istraživači su grobnicu otkrili na brdu u regiji Undok u okrugu Rijongang, prenela je KCNA .

Grobnica se sastoji od glavne odaje i okolnih prolaza, i ima kapiju od kamena. Visoka je oko 125 centimetara a široka 60 metara.

Novi pronalazak otkriven je pored još jedne grobnice koja se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << već nalazi na listi svetske baštine.

Međutim, novootkrivena grobnica je prva koja ima freske sa prikazima Sasinda - četiri čuvara božanstva.

Četiri čuvara božanstva odnose se na bogove u vidu životinja. Veruje se da je reč o svojevrsnim čuvarima, koji su i vodiči ka zagrobnom životu, i koji štite grobnicu od zlih duhova.

Istraživači su istakli da je kamena kapija grobnice sa „metalnim vratima sačuvana u skoro originalnom stanju, što je od izuzetnog naučnog značaja".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.