U Pekingu sagrađen najveći aerodrom na svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pekingu sagrađen najveći aerodrom na svetu

U Pekingu je završena izgradnja međunarodnog aerodroma Dasing, koji će po broju putnika biti najveći aerodrom na svetu.

Aerodrom je udaljen 46 kilometara od centra Pekinga, prostire se na 1,4 miliona kvadratnih metara, a teritorija na kojoj se nalaze terminali veličine je 25 fudbalskih igrališta, prenose kineski mediji.

U toku su još pripreme da aerodrom postane u potpunosti operativan, a predviđeno je da zvanično počne sa radom do 30. septembra.

Aerodrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ima oblik zvezde, a prema pisanju agencije Sinhua, on bi trebalo da rastereti prenatrpani aerodrom u Pekingu.

Predviđa se da će do 2025. godine, na godišnjem nivou prolaziti 72 miliona putnika, kao i 620.000 letova, dok su predviđanja da će do 2040. godine godišnje kroz njega prolaziti 100 miliona putnika i 880.000 letova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Pekingu otvoren najveći aerodrom na svetu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Jun.2019

U Pekingu je završena izgradnja međunarodnog aerodroma Dasing, koji će po broju putnika biti najveći aerodrom na svetu. Pogledajte kako izgleda!..Aerodrom je udaljen 46 kilometara od centra Pekinga, prostire se na 1,4 miliona kvadratnih metara, a teritorija na kojoj se nalaze terminali veličine...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.