U Novom Sadu se 21 kandidat javio na odsluženje vojnog roka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom Sadu se 21 kandidat javio na odsluženje vojnog roka

Iako je nekada jesen bila asocijacija za vojsku, danas, kada je njeno služenje na dobrovoljnoj bazi i skraćeno na šest meseci, u vojsku se polazi i u martu. 21 budući vojnik javio se danas u Vojni odsek u Novom Sadu, a u raspoređenu kasarnu odlaze 1. marta.

Među dvadeset jednim budućim vojnikom su tri devojke, koje su, da bi došle dovde, prošle jednaku proceduru kao i njihove kolege.

"Ja mislim da će to biti jako lepo, kako sam ja zamislila, ali čula sam od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << drugih da nije najsjajnije. Ja ne slušam druge pa ćemo videti", kaže Marija Berić.

"Ja sam konkurisala prošle godine za policiju, ali pošto nisam uspela, nadam se svakako ako ne tamo, onda da probam u vojsci. E sad videćemo gde upadnem", veli Slađana Bogdan (21) iz Novog Sada.

Vojnici prolaze šestomesečnu obuku. Major Darko Crljenica kaže - sasvim dovoljno vremena u uniformi i čizmama da se steknu znanja, iskustva i veštine, koje su potrebne da bi se osposobili za određeni rod i službu.

"Vojska Srbije i njihov plan i program je tako koncipiram da će nakon šest meseci oni sa služenja vojnog roka izaći potpuno spremni za vojne specijalnosti na koje su poslati na služenje", napominje major Crljenica.

Budući vojnici u kasarnu u Sombor javljaju se prvog marta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.