U Naučno-tehnološkom parku Novi Sad završen prvi RE - Hakaton

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 07:50

U Naučno-tehnološkom parku Novi Sad završen prvi RE - Hakaton

U Naučno-tehnološkom parku Novi Sad (NTP NS) završen je prvi dvodnevni RE-Hakaton - takmičenje studenata u okviru projekta "Promocija obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u Srbiji", a timovima sa najboljim idejama i rešenjima uručene su vredne nagrade.

Takmičenje je organizovano sa ciljem da prijavljeni učesnici nakon tri radionice sa predavačima iz ove oblasti za 48 sati osmisle i izrade softversko rešenje na temu obnovljivih izvora energije sa posebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << akcentom na solarnoj energiji.

Svečanom uručenju nagrada prisustvovali su mentori, stručni žiri i direktor Naučno-tehnološkog parka Nebojša Drakulić.

"Učešće u ovom takmičenju uzelo je 50 studenata raspoređenih u 10 timova, koji su večeras prikazali sjajne sposobnosti i umeće da reše zadatke i probleme u vezi sa ovom značajnom temom. Naučno-tehnološki park Novi Sad, kao najmlađi park u Srbiji, podržavaće uvek ovakve događaje koji podstiču i razvijaju inovativnost mladih", istakao je Drakulić.

Od generalnog pokrovitelja, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), prva tri pobednička tima dobila su vredne nagrade kao što su laptopi, monitori, rančevi i literatura, a najvrednija nagrada je mogućnost da uz podršku mentora svoju ideju dovedu do realizacije u narednim mesecima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.