Razgovori o  unapređenju sporta u Vojvodini krenuli od severa Banata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 16:08

Razgovori o unapređenju sporta u Vojvodini krenuli od severa Banata

Kako unaprediti sport u Vojvodini bila je tema prvog radnog sastanka predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i predstavnika nekoliko lokalnih samouprava u Kikindi i okolini. Cilj je da se na najbolji način koriste svi resursi pokrajinskih i republičkih institucija, a sve kako bi se uslovi za sport, pre svega kod dece, podigli na viši nivo.

Projekat pod nazivom ''Unapredimo sport u Vojvodini'' trebalo bi da spoji sve lokalne samouprave u Pokrajini kako bi one >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na najbolji način iskoristile sve pogodnosti koje nude pokrajinske i republičke institucije.

Prvi radni sastanak pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Daneta Baste sa predstavnicima Kikinde, Novog Bečeja, Bečeja, Žitišta i Nove Crnje održan je na temu ''Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou'', a sve kako bi se saradnja unapredila.

''Ima mesta za napredak, sport u Vojvodini dosta dobro funkcioniše, ali zaista još uvek ima mesta da se napreduje, tako da ćemo se tome posvetiti u narednom periodu'' , kaže Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu

Kikinda je grad sporta, a da bi se taj epitet sačuvao, neophodna su ulaganja u infrastrukturu, kapacitete, sve kako bi se privukao što veći broj dece na sportskim terenima.

''Izneli smo svoje predloge, sugestije, kako da sportski kolektivi i teritorijalni sportski savezi dodatno mogu da pomognu i implementiraju određene sugestije Pokrajinskog sekretarijata i da sve ove ideje pokušamo u narednom periodu da stavimo u lokalne strategije koje će biti deo nacionalne strategije sporta za narednih deset godina'', smatra Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde.

Radni sastanci poput ovog u Kikindi održavaće se vrlo često i po drugim lokalnim samouprava, a sve kako bi se predstavnici gradske administracije detaljnije upoznali sa pogodnostima koje nude institucije.

''Cilj je da lokalne samouprave i kompletan sistem sporta uputimo sa pravilnicima kako bi se povezali sa lokalom, sa Vojvodinom, sa krovnim Ministarstvom. Cilj nam je da se što više dece bavi sportom i da se sve više dece u školi bavi sportom, a ovo je neki pravni okvir kog smo se mi dotakli na sastanku'', dodaje Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu

Kikinda je lokalna samouprava sa znatno većim izdvajanjima za sport, pa je tako za ovu godinu namenjeno preko 180 miliona dinara, što je oko šest odsto gradskog budžeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Projekat "Unapredimo sport u Vojvodini" počeo sastankom u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 11:29

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta održao je, u Kikindi, prvi radni sastanak u okviru projekta "Unapredimo sport u Vojvodini", čiji je cilj da se lokalnim samoupravama i sportskim savezima predstave mehanizmi podrške pokrajinskih i republičkih institucija i mogućnosti da se ti resursi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.