Trnavac: Kada pišem za decu i ja pomalo zalepršam iznad površine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2022, 03:18

Trnavac: Kada pišem za decu i ja pomalo zalepršam iznad površine

Danas u 10.05 časova na Prvom programu Radija emituju se tri premijere Natalije Trnavac: duhovita i pronicljiva „Monodrama koja je mnogo dramila” – o dramskom tekstu koji nestrpljivo želi da se postavi, „Naslov umesto šešira” – o priči koja se odvažila da napusti svog pisca i priča kulinarskog majstora koji za najmlađe priprema „Večeru sa knjiškim moljcem”.

To nije običan moljac koji jede stare džempere, već moljac intelektualac, obožavatelj pisane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << reči i knjiga svih žanrova i epoha. Sva tri teksta odabrana su za realizaciju radio-drame sa konkurs RTV-a i Zmajevih dečjih igara „Pavle Janković Šole“.

Povodom premijere razgovarali smo sa spisateljicom i autorkom radio-dramskih tekstova Natalijom Trnavac.

Po zanimanju je elektroinženjer i, kako kaže, iako misli da vrlo dobro obavlja svoj inženjerski posao, ipak joj se čini da bolje ume da opiše i ilustruje mapu izgubljenog blaga (koja te ometa u pokušajima da nađeš blago), nego što ume da nacrta šemu strujnog kola.

Dva najvažnija dela koja je do sada napisala su „Naslov umesto šešira” i „Prstohvat priče”.

Prvi je dobio priznanje Zmajevih dečijih igara i Radija Novi Sad za doprinos književnosti za decu, a drugi nagradu emisije Radio Beograda „Dobro jutro deco”.

Uspeh obe priče potvrdio joj je da je pisanje za decu njen poziv.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.